AFC-LOGO-OK-1-small 

Robonsboswegbelevenissen

woensdag, 23 september 2020,

Wat voetbal betreft, was er in de afgelopen half jaar weinig te beleven. Maar er gebeurde desondanks genoeg op ons complex. Zondag 1 speelde afgelopen weekend zijn eerste competitiewedstrijd sinds Februari, en het was te merken dat vele AFCers en ook niet AFCers(!) hier aan toe waren.   

Het IOT bijvoorbeeld die van gekkigheid niet meer wisten wat ze doen moesten, en dus maar de kleedkamers hebben geverfd. De doelen werden gelast door BH Welding samen met behulp van Paul Burger, die als ouder van een O16 jeugdlid zich net zo als vele vrijwilligers van zijn beste kant liet zien.

Zaterdag 2 nam in de zomermaanden ook de kwast ter hand en schilderden de buitenkant van de kantine. Iedereen dacht dat ze alleen buiten het veld prestaties kunnen leveren, maar wat schetste de verbazing op de zaterdag! Na de eerste competitie wedstrijd staan ze na een 8-2 overwinning op DEM op de 1ste plaats. Kijk binnenkort dan ook niet vreemd op als u personen ziet lopen met een T-shirt met een stand erop van zaterdag 2/Elite 3, zo ijdel zijn ze wel. 

Verder viel op dat in de eerste competitieronde de O16-2 uithaalde met de grootste  overwinning in het afgelopen weekend door een AFC”34 team (21-0). Hoogtepunt was dat speler Orhan Coskun (foto) zijn allereerste doelpunt sinds 2013 voor AFC 34 scoorde! Deze stier uit de Bosporus én Leeuw uit het rifgebied miste eerst nog een penalty, maar met de 21e goal gooide hij het duel “definitief” op slot. Dat hij daarna gewisseld werd zien we maar als een publiekswissel. 

Op deze zaterdag zagen we ook prachtige nieuwe ballen met het AFC”34 logo. Deze blijken gesponsord te zijn door CBN Olie Nederland. Navraag leerde dat deze ballen niet met het vliegtuig gingen maar via de boot langs China, India, Valencia en tenslotte via Rotterdam aan de Robonsbosweg aankwamen. 

Ook de nieuwe elftalleiders van het eerste waren druk in de weer de afgelopen tijd voor  zondag 1. Er kwam van alles aan te pas. Een M.O.T.M uitreiking, beachflags en is er nu ook elke thuiswedstrijd weer  een wedstrijdbalsponsor. Alleen jammer dat er in de eerste wedstrijd gekozen is voor Dylan Berding als balsponsor. 

Dylan had vroeger als spelend lid al ruzie met de bal, en was het dus vragen om problemen.  De nederlaag tegen kampong 1 kan dan ook volledig op het conto van Dylan worden geschreven...

Aan Jerry van Sluis lag het niet, hij scoorde nog de 1-1. En hij vond  na afloop dan ook dat hij recht had op de restaurant bon van Laurens als Man Of The Match. Maar jurylid Edwin Robert was onverbiddelijk (foto) alleen bij winst wordt deze uitgereikt. Jammer Jerry, je hebt nog 12 wedstrijden de kans om gratis te gaan eten.

Ondanks de nederlaag was het weer een gezellig samenzijn van AFC ers. Na zo lange tijd zonder competitievoetbal sinds februari zagen we de familie"s Borst,Tamis en Kieft

Ook Cees Peetoom en Kees Kraakman waren aanwezig, Cees en Kees die ook lid van de AFC”34 biljart club zijn spelen tegenwoordig hun wekelijkse biljartavondje in de grote kantine i.p.v de kleine kantine. Ze zeggen dat je oude bomen niet moet verplaatsen, maar deze verhuizing bevalt ze goed.  

Vaste supporter Cor Dekker,  (foto) dit keer zonder zijn maatje Jan van Doorn die met gezondheidsklachten kampt was ook uit de zomerslaap gekomen en genoot weer van zijn cluppie. Ad Way is gelukkig weer hersteld en zorgde er mede voor dat alles in de bestuurskamer weer op rolletjes liep wat betreft eten en drinken.

Op het terras werd het onder toeziend oog van (assistent) penningmeester Herman van de Weijde steeds gezelliger. Waarschijnlijk zag hij tot zijn genoegen dat het met de baromzet op deze zondag wel goed zou komen.  Mede door het nieuw gevormde zondag 2, die meerdermalen op hun overwinning proosten. “Billy” Schilder had zelfs een paar “Alcmarianen” uitgenodigd die zich prima vermaakte op die zonnige zondag en misschien alvast naar de toekomst aan het kijken waren? (VV AFC Alcmaria).

Het was zo gezellig, dat er nog vergeten spullen op het terras bleven liggen. Maar gelukkig is daar nog altijd Laus, die het licht uitdeed, alles weer veilig had opgeborgen en als portier deze toch wel mooie AFC dag afsloot.  

Robert Keesen


Robert Keesen

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op