AFC-LOGO-OK-1-small 

Robonsboswegbelevenissen 3

woensdag, 05 december 2018,

Onze O17 zondag heeft op de valreep ( 11 december is de trekkingsuitslag) nog een SuperLot gekocht van de Grote Clubactie ! Een mooi gebaar die de club zeer waardeert .

De O13-3 is afgelopen zaterdag kampioen geworden ! Het team van Ruud Winder en Mustafa Yumrukas bleef tot de laatste competitiewedstrijd ongeslagen . Gefeliciteerd mannen !

Een kampioen van vorig seizoen ( zaterdag 2) speelt een wisselvallig seizoen . Maar met een plek in de middenmoot doet “Elite 3” het toch boven verwachting goed. Ook de trainingsopkomst is boven verwachting, want 16 spelers op de woensdagavond is geen uitzondering. Al deze positieve punten heeft zaterdag 2 dan ook een shirtsponsor opgeleverd ! En na 6 jaar (!) speelt het team eindelijk in een AFC”34 shirt met de traditionele blauw/gelen kleuren. .

Het team , dat veel vrijwilligerswerk doet heeft trouwens ook een bijdrage geleverd aan het sinterklaasfeest op 28 november .. Ook dankzij de vriendenclub van AFC"34 , Sport2000 en vele vrijwilligers was het een mooie sinterklaasmiddag . Veel  mini"s en pupillen waren die middag in vol verwachting van de jarige JOB die op 5 december zijn verjaardag viert…

In dezelfde kantine was een dag later de Algemene Leden Vergadering . Er waren maar liefst 13 jubilarissen te vieren ! .Het meest in het oog springend jubileum was van Jan van Dooren en Frans de Laat . Beide al 70 jaar verbonden aan onze club . Chapeau !  

Ook werden er nog twee leden tot lid van verdienste benoemd, Mathieu “Doc” Spoor en Jaap van der Maale . Onze nieuwe secretaris Jos Ruiters kon deze avond dus gelijk flink aan het werk… Dit alles onder toeziend oog van de op die avond ook nieuw gekozen vice-voorzitter Rob Fleur .

Onze erevoorzitter en erelid  Dhr Ory heeft een pagina in het nieuwe boek “Typisch Alkmaar” gekregen als mister AFC”34. Zeer terecht , met zijn staat van dienst voor de club . En nog steeds is hij nauw betrokken bij de club en een vaste bezoeker van ons eerste Zondagelftal. Ook trakteert hij nog trouw elke donderdag het Interne Onderhouds Team op gebak !

De vele AFC supporters die het eerste elftal achterna reisde richting Langedijk voor de wedstrijd tegen LSVV konden ondanks het verlies terugkijken op een gezellige middag .De club had alles uit de kast gehaald om deze regioderby tot een happening te maken. Onze voorzitter hield er zelf nog een blauw/gelen paraplu aan over . Dat deze met de loterij gewonnen paraplu een LSVV logo had was wat minder….

Bij de op 3 november gespeelde wedstrijd tussen AZ en De Graafschap waren vele vrijwilligers op uitnodiging van de club aanwezig. Ook Jeroen Hardy , die tweede is geworden als clubheld van Alkmaar was hierbij aanwezig .

Voor al onze andere clubhelden ( vrijwilligers, trainers, leiders) is er 21 december a.s een gezellig samenzijn in de kantine, en gaan we proosten op de tweede seizoenshelft .

En volgend jaar halen we misschien de regionale voetbalstatus. We zijn in ieder geval goed op weg ,want er zijn 14(!) jeugdtrainers die de JeugdVoetbalTrainerCursus hebben afgerond. Binnenkort horen we wie er daadwerkelijk geslaagd zijn .

Want minder geslaagd is, is de doucheproblematiek .Achter de schermen wordt er hard gewerkt  (samen met SportAlkmaar)  om dit probleem snel op te lossen !

Het probleem met de supporters op de hoofdtribune die tegen de dug-outs aankijken is wel opgelost … De dug-outs worden naar de overkant verplaatst richting de Bart de Lange tribune.

Het eerste voetbalevenement  in 2019 is in januari ., Dan organiseert AFC"34 i.s.m KIKA diverse toernooien . Hiermee willen wij laten zien wij ook ieder kind een kans willen geven om elke dag beter te worden. De opbrengst uit de horeca op deze toernooidagen gaat dan ook gedeeltelijk naar KIKA.

Tenslotte is de datum van het mooiste clubweekend van het jaar ook bekend ! Het jubileum van het Jan Leek sluitingsweekend (40 jaar) is op 15 en 16 juni 2019. Een weekend waar we met alle AFCers  afscheid nemen van het seizoen 18/19.

Robert Keesen 

robonsboswegbelevenissen 3 

. 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op