AFC-LOGO-OK-1-small 

Oud-AFC'34-er Stanley van Kesteren nieuwe Hoofd Opleidingen bij FC Volendam

dinsdag, 02 mei 2017,

Naast het nieuws dat FC Volendam in de persoon van Misha Salden een nieuwe hoofdtrainer heeft gevonden voor het nieuwe seizoen, kwam ook het nieuws naar buiten dat Stanley van Kesteren de komende drie seizoenen Hoofd Opleidingen van FC Volendam ! Daarnaast blijft hij trainer van FC Volendam JO19.

Stanley van Kesteren speelde in het verleden jarenlang voor AFC'34. Hij maakte onder Dick de Boer en met name Job Dragtsma de successen mee van eind jaren '90. In 1997 werd hij met AFC'34 kampioen van de hoofdklasse, op dat moment het hoogste amateurnivo van Nederland.
Tussen 1995 en 2004 speelde Stanley in 9 seizoenen in totaal 201 wedstrijden in onze hoofdmacht.

Zijn meest memorabele moment was ongetwijfeld in de Amstel Cup, op 2 september 1997. In de Alkmaarderhout speelde AFC'34 in de eerste ronde (poulefase) de uitwedstrijd tegen AZ. Na een 0-1 ruststand (eigen doelpunt José Fortes Rodriquez), maakte Max Huiberts vlak na rust de gelijkmaker. Vlak voor tijd pakte echter Stanley van Kesteren zijn 'moment of fame'. Als invaller (hij zou eigenlijk die dag niet spelen wegens een blessure), scoorde hij in de 89e minuut de voor onmogelijk gehouden 1-2! Daarbij mede geholpen door spits Eumir Riley, die met zijn imposante lijf een nuttig blok zette, waarna rechtsback Stanley ongehinderd langs de lijn kon oprukken en afwerken. Historisch moment!

Stanley: gefeliciteerd met je benoeming bij FC Volendam en hopelijk tot snel weer eens langs de lijn bij AFC'34!

Gerard Klaver

Afbeeldingsresultaat voor stanley van kesteren
Stanley van Kesteren op Nieuwjaarsdag van enkele seizoenen geleden, spelend voor oud-AFC'34.


De twee hoofdrolspelers uit de legendarische Amstel Cup wedstrijd AZ-AFC'34 van 02-09-1997.
Uitslag 1-2. Winnende treffer vlak voor tijd: Stanley van Kesteren.

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op