AFC-LOGO-OK-1-small 

NIEUWS VAN MICHEL

vrijdag, 28 september 2018,

Beste leden, voetballers en voetbalsters, ouders, vrijwilligers, sponsors en iedereen die AFC’34 een warm hart toedraagt.

Namens het bestuur zal ik jullie vanaf nu een aantal keer per jaar, naast de nieuwsbrieven, informeren over de gang van zaken bij onze club. De eerste 100 dagen als nieuw bestuur liggen al even achter ons en ondertussen zijn de eerste competitie wedstrijden alweer gespeeld. En uiteindelijk draait het daarom; een veld, een bal, een scheidsrechter, twee grensrechters en twee teams. Hoe moeilijk kan het zijn, zou je zeggen!

Nou, best lastig, zeker gezien de erfenis die wij als nieuw bestuur hebben meegekregen. Tenslotte hadden we een aantal maanden terug zelfs geen zondagselectie meer, maar zie hier; de eerste competitieoverwinning is binnen, 0-1 uit en tegen Zeeburgia.

De afgelopen maanden is er op de achtergrond heel veel gebeurd, met name veel afspraken en veel overleg, zowel binnen de vereniging als extern met diverse partijen, zoals bijvoorbeeld met de jeugdopleiding om over het voetbaltechnische gedeelte van gedachten te wisselen en de diverse ouder bijeenkomsten die er aan het einde van het vorige seizoen en het begin van dit seizoen zijn geweest. En, vanzelfsprekend, met het vorige bestuur om lopende zaken op een goede manier over te dragen.

Een zeer belangrijk punt waar we veel energie in hebben gestoken zijn de gesprekken met de andere voetbalamateurclubs in Alkmaar, waar zowel de gemeente als de KNVB bij betrokken is geweest. Ondertussen hebben alle clubs met elkaar definitieve uitgangspunten bepaald over met name de wijze van jeugdscouting en de communicatie die hierbij van groot belang is.

Als AFC’34 vervullen we een voorbeeldfunctie en willen we samen met de andere clubs op meerdere vlakken kunnen gaan samenwerken. De kou is in ieder geval uit de lucht en iedereen kijkt weer dezelfde kant op; zeer positief, want alle clubs in Alkmaar hebben elkaar hard nodig.

Verder zijn er diverse momenten overleg geweest met Alkmaar Sport van wie we het complex, de tribunes en kleedkamers huren. Buiten het feit dat het complex er mooi bij ligt, met fantastisch mooie velden en nieuwe ballenvangers op het B en C veld en binnenkort nieuwe stoelen op de Bart de Lange Tribune, kan het niet zo zijn dat er een flink aantal kleedkamers geen douche mogelijkheid hebben; niet voor ons zelf maar zeker ook niet voor onze gasten! We onderzoeken op dit moment mogelijkheden om deze primaire hygiëne voorziening te realiseren. Echter is de kans aanwezig dat dit nog enige tijd gaat duren.

Een heel mooi resultaat van de externe gesprekken is een volledig nieuwe keuken, die we aan het einde van de eerste seizoenshelft krijgen, geen overbodige luxe trouwens. Op een later moment worden de partijen die dit mogelijk hebben gemaakt, deze is namelijk volledig door sponsoring gerealiseerd, uiteraard in het zonnetje gezet.

Naast een aantal mooie resultaten zijn er nog een flink aantal punten die beter en anders kunnen en moeten. Daar hebben we de tijd voor nodig, maar zeker ook vrijwilligers. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ”We moeten het SAMEN doen”!

Ben je handig en kan je af en toe iets betekenen voor het I.O.T. (Intern Onderhouds Team) of wil je af en toe achter de bar staan tijdens wedstrijden van VV Alkmaar of op andere momenten, wil je je inzetten binnen het Bestuur of in een van de commissies; geef je naam door aan Anouk Koning, anouk.koning@outlook.com.

Dan rest mij nog iedereen heel veel voetbalplezier te wensen en heb je ideeën, mocht er iets zijn wat niet lekker loopt of wat beter kan, geef het aan: bestuur@afc34.nl.

Namens bestuur AFC’34,

Michel Robert,

Voorzitter

Ps de algemene ledenvergadering vindt plaats op donderdag 29 november!

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op