AFC-LOGO-OK-1-small 

Nieuws over de samenstelling van de zondagselectie van AFC'34 voor het seizoen 2017/2018 (update 01.06)

donderdag, 01 juni 2017,

ALKMAAR - Hoewel we nog middenin het lopende seizoen 2016/2017 zitten en ook AFC'34 1 nog in volle strijd is gewikkeld voor een goede positie in de eerste klasse A, is het vizier bij de technische staf ook al voor deel gericht op het nieuwe voetbalseizoen. Immers, de samenstelling van de selectie vergt altijd de nodige tijd en energie wat gedurende het jaar al de aandacht vraagt.

Reeds nu kunnen we melding maken dat diverse spelers van de huidige selectie inmiddels hebben aangegeven ook komend seizoen bij AFC'34 te blijven spelen. Een goede zaak, waardoor de ingezette lijn doorgetrokken kan worden en de 'vastigheden' nog verder uitgewerkt kunnen worden. In een eerder stadium hadden hoofdtrainer Jethro Abram en zijn assistent Noureddine Abdelaziz met de technische commissie overeenstemming bereikt om hun debuutjaar te laten volgen door een tweede seizoen bij AFC'34.

Hieronder presenteren wij de spelers, in willekeurige volgorde, die hebben aangegeven bij AFC'34 te blijven spelen, ook in het seizoen 2017/2018:

Bas Kansen (24)
Langedijker Bas Kansen speelt voor het tweede seizoen bij AFC'34, nadat hij daarvoor jarenlang een sterkhouder was bij tweedeklasser LSVV. De stille kracht op het middenveld heeft zich inmiddels ontpopt als een balvaste pion, die oog heeft voor de ruimte om zich heen en dus ook vaak een goed vervolg geeft aan de opbouw. Ook een strafschop nemen is bij hem een 'zekerheidje'. Heeft dus in het elftal regelmatig het 'stuur' in handen en zorgt ervoor dat AFC'34 de goede kant oprijdt. Vriendin Shona Shukrula timmert daarnaast als scheidsrechtster behoorlijk aan de weg; zij is in 2017 op de Fifa-lijst gezet en zal dus spoedige internationale wedstrijden gaan fluiten. Het is voetbal dat de klok slaat in huize Kansen!


Bas Kansen

Ali Deveci (23)
Niet meer weg te denken in de selectie van AFC'34 is Ali Deveci. De flankspeler van Turkse komaf beschikt over een arsenaal aan schijnbewegingen, waarmee hij al vele tegenstanders een loer heeft gedraaid. Pikt ook regelmatig zijn doelpuntje mee. Gaf enkele jaren geleden met zijn vroege treffer tegen VVIJ de aanzet tot de revival van AFC’34, dat daarvoor troosteloos onderaan in de eerste klasse stond. Met zijn karakteristieke baard is hij een opvallende verschijning binnen te lijnen. Heeft in het verleden in de jeugd van AZ gespeeld. Na een minder seizoen 2015/2016, waarin ook enkele blessures hem parten speelde, is de flankaanvaller weer helemaal terug. Kon hij het nog wel? Jawel, en hoe!


Ali Deveci

Jordy Cretier (22)
Dit seizoen maakte Jordy Cretier zijn debuut bij AFC'34. Cretier kwam over van derdeklasser SVW'27 uit Heerhugowaard. Nadat hij eerst via invalbeurten aan het nivo bij AFC'34 kon wennen, is hij inmiddels uitgegroeid tot een basisspeler. Op het middenveld voelt de technische speler, die in de zaal actief is op het hoogste nivo bij FC Marlène, zich prima thuis. Met de streekgenoten Bas Kansen en Luc Schuffelen vlak in de buurt weet hij vaak met mooie driehoekjes de tegenstanders stuk te spelen. Scoorde uit tegen Fortuna Wormerveer al zijn derde treffer van het jaar en wat voor een: met een fantastische lob zorgde hij voor de verdiende gelijkmaker.


Jordy Cretier

Jessy van der Pol (20)
Ook nieuw in de selectie dit seizoen is doelman Jessy van der Pol. Jessy speelde in het verleden vele jaren in de jeugd van Vrone uit Sint-Pancras. Samen met Joey Wiese en Mike Wesselink vormt hij de keepersgroep van de selectie. Hoewel hij in de competitie (nog?) niet in actie is gekomen, heeft hij op de trainingen en tijdens oefenduels bewezen een versterking te zijn voor de groep. Met zijn aanstekelijke glimlach is hij daarnaast een positieve factor in de selectie!


Jessy van der Pol

Ilker Yilmaz (21)
Ondanks zijn jonge leeftijd van 21 jaar speelt verdediger Ilker Yilmaz reeds voor het vierde seizoen in de zondagselectie. Een echte linksback, die het liefst zijn tegenstander met 'huid en haar opvreet'. Bij balbezit heeft Ilker bovendien ook voor de mogelijkheden om de aanval via de flanken te ondersteunen. Zijn fijne voorzet komt daarbij goed van pas; al regelmatig is daaruit gescoord door de voorwaartsen. Kreeg vlak voor de winterstop de rode kaart en moest zodoende enige duels langs de kant zitten, maar zal na de winterstop weer alles geven om zijn ploeg aan overwinningen te helpen.


Ilker Yilmaz

Arsenio Dihalu (25)
Een van de meest geroutineerde spelers in de selectie is Assendelfter Arsenio Dihalu. Heeft al veel ervaring opgedaan in de jeugd van AZ en zelfs bij Aston Villa in Engeland, terwijl hij ook even bij Cambuur Leeuwarden heeft gespeeld. Bij de senioren heeft 'Ara' gespeeld bij De Kennemers, OFC, ADO'20 en AFC Amsterdam. Een mooi rijtje met clubs dus. Arsenio maakt voor het tweede seizoen onderdeel uit van de selectie en plakt er dus sowieso een derde seizoen aan vast. Hij is en echte allround-speler, die op vele posities uit de voeten kan. Dit jaar zagen we hem vaak op de rechterflank voorin, maar ook op het middenveld en zelfs rechtsachter is geen probleem voor hem. Zo scherp als een mes gaat hij de duels in, die hij meestal in zijn voordeel beslecht.


Arsenio Dihalu

Joey Wiese (23)
Heeft jarenlang op zijn kans moeten wachten met doelman Ori Hoogland voor zich, maar bleef altijd geloven in zijn eigen kans. Die kwam dit seizoen. Joey, een imposante verschijning tussen de palen, speelde in zijn jeugdjaren diverse seizoenen bij FC Utrecht en liep ook nog een jaar stage bij Telstar. Met zijn 23 jaar is hij als keeper feitelijk nog een 'broekie', maar ondanks zijn leeftijd straalt hij genoeg routine uit en heeft daarbij ook al vele duels in de hoofdmacht kunnen spelen.


Joey Wiese

Emre Aykan (23)
Je hebt van die verdedigers waar je niet gaat tegen wilt spelen. Simpel omdat ze je er nooit doorlaten. Emre Aykan is zo'n verdediger. Hij trapt in geen enkele schijnbeweging en pakt als het even de kan de bal van de spits af. Een stoïcijnse 'breker'. Emre speelt al voor het vijfde seizoen in de selectie. Welke trainer er ook voor de groep stond, niemand kon om Emre heen. Voetballen begint met verdedigen en dat heeft Emre tot in de finesses onder de knie. Emre, net als Ilker en Ali van Turkse komaf, is ondertussen een sterkhouder in de verdediging van AFC'34.


Emre Aykan

Jordan de Jong (20)
Dit seizoen is het debuutseizoen van de talentvolle eerstejaars-senior Jordan de Jong. De 20-jarige flankaanvaller heeft al regelmatig aangetoond een versterking te zijn voor het team. Met zijn aanvallende impulsen laat hij vaak zijn tegenstanders zijn hielen zien. Zowel buitenom als binnendoor heeft hij een prima passeeractie in petto. Ook komend seizoen zal Jordan bij AFC'34 spelen, waarbij hij hoopt uit te groeien tot een vaste waarde in het elftal!


Jordan de Jong

Boi Postma (22)
Bijna niet meer weg te denken dit seizoen is verdediger Boi Postma. We mogen rustig stellen dat het seizoen 2016/2017 zijn doorbraak is geworden, hoewel Boi al voor het derde seizoen in de zondagselectie zit. Na het vertrek van routinier Lars Boekel heeft de 22-jarige flankverdediger zijn kans met beide handen gegrepen. Boi zal er sowieso dus een vierde seizoen aan vastknopen in het blauwgele shirt, al zal hij tot de winterstop niet in actie komen. Boi zal namelijk in het nieuwe studiejaar voor een aantal maanden naar het buitenland vertrekken om een stage-opdracht voor zijn studie af te ronden.


Boi Postma

Joep Hulskes (20)
Tenslotte heeft ook Joep Hulskes aangegeven zijn debuutjaar bij AFC'34 een vervolg te geven. De verdediger, die zowel op de rechtsback-plaats als centraal uit de voeten kan, maakte afgelopen zomer de overstap van Dordrecht'90 (jeugdopleiding) naar onze club. Hulskes, opgegroeid in Bergen maar sinds dit jaar woonachtig in Alkmaar is en al enkele seizoenen bij AFC'34 in diverse jeugdteams uitkwam, keerde dus weer terug bij zijn oude cluppie. Hij is een voetballende verdediger, die met zijn gave (lange) trap altijd naar de opening op zoek is. Hij hoopt komend seizoen weer de nodige stappen te zetten bij AFC'34.

Joep
Joep Hulskes

Stefan Smal (20)
Nieuw dit seizoen in de selectie is de 20-jarige aanvaller Stefan Smal. Een speler uit de eigen jeugdopleiding die de laatste maanden met reuze-stappen de 'ontwikkelingsladder' beklimt. Vanaf de winterstop heeft het krachtmens, die niet schroomt om op een goede manier de beuk erin te gooien, al vele minuten in de hoofdmacht mogen maken. Daarbij toonde Stefan aan oog te hebben voor de combinatie, maar pikt daarbij ook zijn treffers mee. Zijn eerste officiële doelpunt, de 1-0 tegen Elinkwijk eind januari, werd helaas ongeldig verklaard (duel werd overgespeeld), maar het kan niet lang duren voordat het net gevonden gaat worden. In oefenwedstrijden heeft hij dit kunstje al regelmatig laten zien. Stefan zal ook komend jaar bij AFC'34 spelen en hoopt daarbij zijn ontwikkeling verder vorm te geven.


Stefan Smal

Daan Hamaker (27)
Ook nieuwkomer Daan Hamaker heeft aangegeven graag bij AFC'34 te blijven spelen. Hoewel het woord nieuwkomer niet helemaal van toepassing is op de verdedigende middenvelder. In het verleden kwam de in Castricum woonachtige speler al eens eerder uit voor onze vereniging. Toen gooide een zware blessure voor langere tijd roet in het eten. Dit seizoen heeft hij, hoewel niet altijd als basisspeler, zijn waarde voor het team bewezen. Met zijn routine en rust aan de bal zorgt hij vaak voor de juiste beslissingen en kan hij zelfs als breekijzer in de voorhoede uit de voeten. Een complete speler dus, die op vele posities uit de voeten kan.


Daan Hamaker

Mike Wesselink (19)
Samen met Joey Wiese en Jessy van der Pol vormt Mike Wesselink de keepersgroep van het eerste team. Mike, begonnen bij HSV Heiloo en in de jeugd overgekomen naar AFC'34, maakt dit seizoen als eerstejaars senior zijn debuut in de hoofdmacht. Mike heeft aan het begin van het seizoen zijn eerste wedstrijd in AFC'34 1 mogen spelen, in Vijfhuizen tegen DSOV. Dit bekerduel werd met 2-1 gewonnen, waarna Mike ook de bekerwedstrijden tegen ZOB heeft gespeeld. In de eerste wedstrijd, in de poulefase van het bekertoernooi, viel hij nog uit met een vingerblessure. Een paar maanden later speelde hij in de 2e knock-outronde wederom tegen ZOB (0-1 verlies). Komend seizoen hoopt Mike verder te kunnen groeien bij AFC'34, waarbij een basisplek natuurlijk het streven zal zijn. Gezonde concurrentie heet dat.


Mike Wesselink

Luc Schuffelen (22)
Nauwelijks meer weg te denken op het middenveld bij AFC'34 is Luc Schuffelen. Ondanks zijn jonge leeftijd speelt deze 'diesel' alweer voor het vierde seizoen bij AFC'34, nadat hij was overgekomen van DTS uit Oudkarspel. Met zijn loopvermogen, duelkracht en mentaliteit is Luc al jaren een sterkhouder binnen de groep. Animator is ook een typering die op hem van toepassing is. Hij was tevens de matchwinner in het legendarische bekerduel tegen Spakenburg in het vorige seizoen, toen AFC'34 een 3-0 achterstand weg poetste. De winnende 4-3 van Luc in de laatste minuut gaat, met een gouden pen geschreven, de analen in. Als middenvelder voelt de Langedijker zich als een vis in het water, maar ook als diepe spits heeft hij laten zien deze positie goed te beheersen. Kan achteloos de bal in het doel werken, alsof het dagelijkse kost is. Een vijfde seizoen AFC'34 komt er dus aan voor hem, die in zijn ouders zijn trouwste (en kritische) supporters heeft. Ook 'clubwatcher' Gerard K. schijnt in zijn nopjes te zijn met zijn besluit tot een langer verblijf.


Luc Schuffelen

Kobina Plange (26)
We mogen hem rustig een van de revelaties van dit jaar noemen. Spits Kobina Plange kwam over van tweedeklasser SV Hoofddorp en deed gelijk waar hij goed in is: scoren! In het begin van het seizoen was de beer helemaal los. Binnen een mum van tijd had de aanvaller al 9 treffers gemaakt. Zowel Elinkwijk, Hillegom als VSV werden met drie doelpunten van 'Koby' omgelegd. Deze monsterlijke scores konden niet worden volgehouden natuurlijk, maar dat hij een aanwinst is voor AFC'34 moge duidelijk zijn. Met zijn enorme dreadlocks is hij een opvallende verschijning op het veld; meestal zien zijn tegenstanders deze meer dan ze lief zijn. In het verleden kwam hij, naast Hoofddorp, ook uit voor o.a. de toenmalige hoofdklasser DWV. Dat Kobina het naar zijn zin heeft bij AFC'34 heeft ervoor gezorgd dat hij ook komend seizoen de club trouw blijft. Goed nieuws!


Kobina Plange

Sercan Yilmaz (18)
Nieuw in de selectie komend seizoen is de 18-jarige Sercan Yilmaz. Sinds de winterstop traint deze technicus al mee met de seniorenselectie, al komt hij normaliter uit op zaterdag voor AFC'34 O19. Sercan, die een volle neef is van linksback Ilker, geldt als een enorm talent. Met een fijnbesnaard linkerbeen legt hij de ballen neer waar ze horen: op de goede plek dus. Een rasvoetballer dus, waarbij bij vlagen de klasse vanaf druipt. Kortom: een uitdagend jaar ligt voor hem in het verschiet!

Stan Snijders (21)
Het seizoen is bijna ten einde en kwa samenstelling van de selectie worden de laatste puntjes op de bekende letter i gezet. De 21-jarige Stan Snijders, die sinds twee seizoenen deel uitmaakt van de selectie, heeft overeenstemming bereikt voor een langer verblijf in Alkmaar. De middenvelder, woonachtig in het Zaanse dorpje Jisp, heeft al vaak in het eerste team gespeeld. Dit seizoen scoorde hij zelfs op fraaie wijze tegen Fortuna Wormerveer, de club waar veel familieleden van hem spelen en hebben gespeeld. Stan is een echte 'loper' op het middenveld die met zijn grote passen een echte box-to-box-speler is. Het onderbreken van een aanval van de tegenpartij is ook wel aan hem besteed. Kortom: voor alle middenveld-klusjes: bel Stan!


Stan Snijders

Jesse Kroon (22)
Ook middenvelder Jesse Kroon blijft komend seizoen voetballen in de selectie van AFC'34. Hoewel nog geen vaste basisspeler is Jesse altijd bereid om opengevallen plaatsen op perfecte wijze in te vullen. Gaat altijd voor de voetballende oplossing en behoud, zelfs met vele tegenstanders om zich heen, koelbloedig het overzicht. Kan tevens een vrije trap op 'randje' zestien op waarde schatten. Heeft daarmee al diverse keepers in de luren gelegd, zoals in de bekerwedstrijd tegen ZOB. Jesse speelt net als de net genoemde Stan Snijders voor het tweede jaar in de selectie en plakt er dus minimaal nog een jaar aan vast!


Jesse Kroon

Update 01/06:

Sandro Staal (23)
Aan het begin van de maand juni is ook bekend geworden dat verdediger Sandro Staal voor een zesde seizoen aan de zondagselectie verbonden zal blijven. De 23-jarige Alkmaarder, die het afgelopen seizoen mede door een blessure nauwelijks in actie kwam, wil in 2017/2018 dus weer een 'doorstart' maken. Het krachtmens met de opvallende dreadlocks, die ook op het middenveld uit de voeten kan, heeft in het verleden laten zien het nivo meer dan aan te kunnen. Sandro gaat voor een nieuwe kans, een kans die zich zeker zal gaan aandienen!


Sandro Staal

Begeleiding
Naast de spelers en de technische staf zijn er ook vele mensen relatief 'achter de schermen' bezig rondom de zondagselectie. Beter gezegd: de stille krachten, al moeten we het woordje stil bij een enkeling wel met een korreltje zout nemen.......

Essentie is wel dat AFC'34 niet zonder deze gouden krachten kan. Een woord van waardering is op deze plaats meer dan gemeend. Klasse mannen! Ook deze begeleiders hebben inmiddels aangegeven er weer een jaar aan vast te knopen. Geweldig nieuws, niets minder dan dat.

Hieronder, opnieuw in willekeurige volgorde, de begeleiders van AFC'34 die ook in het seizoen 2017/2018 actief binnen de selectie zullen zijn:


Richard van der Woude (leider)


Peter Berding (materialen)


Matthieu Spoor (arts)


Jaap van der Maale (verzorger/masseur)

Foto:
Kees van Bemmel (assistent-scheidsrechter)

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op