AFC-LOGO-OK-1-small 

Nacompetitie: AFC'34 1 verliest van Alcides 1 en blijft eersteklasser

donderdag, 25 mei 2017,

ALKMAAR - AFC'34 1 is klaar met de reguliere competitie in de eerste klasse A en mag samen met de klasse-genoten Velsen 1 en EDO 1 deelnemen aan de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. De prijs werd al binnen gehaald na de 0-0 tegen Assendelft 1 op de voorlaatste wedstrijddag, alleen waren nog niet de tegenstanders bekend.

Nu alle wedstrijden in het land zijn gespeeld en de rook is opgetrokken, zit AFC'34 1 in poule 5 met FC Boshuizen 1 uit Leiden (periodekampioen 1e klasse B), Brabantia uit Eindhoven (periodekampioen uit 1C) en Alcides uit Meppel (periodekampioen uit 1E). In een halve competitie zullen deze ploegen strijden voor de eerste plek; alleen deze plek geeft toegang tot de finalepoule. In die eventuele finalepoule strijden uiteindelijk drie teams voor een ticket in de hoofdklasse. Een enorme lange weg; liefst 22 ploegen strijden in het gehele land voor uiteindelijk 2 tickets voor de hoofdklasse.

Enfin, AFC'34 kijkt enorm uit naar deze drie wedstrijden, waarbij vooral de uitwedstrijd tegen Brabantia in Eindhoven tot de verbeelding spreekt. Een heerlijk lange busreis naar verre oorden, oftewel een wedstrijd die je lang zal blijven herinneren. Op zeker!

Update 18.05: AFC'34 1 is goed begonnen! Op eigen veld werd de zo belangrijke eerste wedstrijd in winst omgezet. Aangezien alleen de poulewinnaar naar de volgende ronde gaat, had een verliespartij al gelijk een doodsteek betekent. Luc Schuffelen wees AFC'34 gelijk de goede richting via zijn doelpunt in de 4e minuut. Pas in de slotfase, FC Boshuizen speelde toen al lange tijd met tien man na een rode kaart voor Sammy Zandbergen (2x geel), was het Sem Kroon en Arsenio Dihalu die de score naar 3-0 brachten.

De andere wedstrijd in de poule leverde toevallig dezelfde uitslag op; Alcides won in Meppel met 3-0 van Brabantia. Voorlopig hebben de beide winnaars dus stevig het stuur in handen.

Update 21/05: AFC'34 1 heeft in Eindhoven zijn tweede wedstrijd gelijk gespeeld. Tegen Brabantia 1 werd het 1-1 en daar mocht AFC'34 het meeste over mopperen. Vooral in de slotfase kreeg onze ploeg een paar dotten van kansen, maar de bal wilde er maar niet in. Toch blijft AFC'34 de lijstaanvoerder van de poule en kans het donderdag bij een positieve uitslag tegen Alcides hopen op meer.

Jordan de Jong maakte in de 63e minuut, net koud in het veld, de 0-1. Vijf minuten voor tijd kwam Brabantia via een vrije trap op gelijke hoogte. De Brabanders moesten winnen en gingen volop voor de winst, maar de kansen kreeg AFC'34. Het was een klein wonder dat er niet meer gescoord werd. Dat moet donderdag beter, dus daar gaan we voor!

Update 25/05: Het seizoen zit erop. AFC'34 blijft eersteklasser. Op Hemelvaartsdag 25 mei werd op eigen veld verloren van Alcides: 1-2. Doordat FC Boshuizen ook zijn derde wedstrijd wist te winnen (2-1 van Brabantia) gebeurde toch datgene waar we bang voor waren: Boshuizen, met 3-0 verloren bij AFC'34, weet door een Houdini-act alsnog deze poule te winnen. Het verslaat op doelsaldo Alcides, dat ook 6 punten wist te pakken. AFC'34 werd 3e met 4 punten.

Feitelijk heeft AFC'34 zichzelf een slechte dienst bewezen. Werd tegen Brabantia al onnodig de winst verspeeld, ook tegen Alcides lagen er kansen op de winst. Niet zozeer de eerste helft, als wel in het tweede deel. Een voor de rust opgelopen achterstand kon pas in de 85e minuut ongedaan worden gemaakt via een benutte vrije trap van Bas Kansen (1-1). Nadat Alcides-doelman de rode kaart kreeg wegens natrappen bij invaller Daan Hamaker, leek AFC'34 door te drukken. De ene na de andere kans golfde richting het Meppelse doel, maar de bal wilde er niet in. Doordat onze ploeg moest winnen, werden achterin de nodige risico's genomen.

Uiteindelijk won Alcides nog met 1-2 ook. Hoe pijnlijk als je het spelbeeld van tweede helft hebt gezien. AFC'34 met lege handen en ook Alcides wist dat het over was: de winnaar speelde 150 kilometer verder in Eindhoven: FC Boshuizen.

Geen promotie dus voor AFC'34, zodat de zomerstop nu echt begonnen is. Toch een schitterend jaar achter de rug, met een 2e plek in de eindstand en een toch prima serie in de nacompetitie. Er had absoluut meer in gezeten, maar ja, achteraf............tja.

Mannen, dank voor een mooi seizoen en tot volgend jaar!

Hieronder de uitslagen van poule 5:

1e ronde Aanvang       Uitslag
18 mei (20.00 uur) Alcides 1 - Brabantia 1 3-0
18 mei (20.00 uur) AFC'34 1 - FC Boshuizen 1 3-0
21 mei (15.00 uur) Brabantia 1 - AFC'34 1 1-1
21 mei (14.00 uur) FC Boshuizen 1 - Alcides 1 4-0
25 mei (14.30 uur) AFC'34 1 - Alcides 1 1-2
25 mei (14.30 uur) Brabantia 1 - FC Boshuizen 1 1-2
                                                                                       
Stand per 25 mei                                                                                      
FC Boshuizen 1 3-6 (06-04)                                                                                  
Alcides 1 3-6 (05-05)                                                                                  
AFC'34 1 3-4 (05-03)                                                                                  
Brabantia 1 3-1 (02-06)                                                                                  

AFC'34 uitgeschakeld voor promotie.

Gerard Klaver

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op