AFC-LOGO-OK-1-small 

Mika Vlaarkamp (O13-3) is de speler van de maand september

vrijdag, 11 oktober 2019,

Mika Vlaarkamp Speler van de Maand September

Iedere maand bepalen de trainers van de onderbouw (O9 tot en met O13) de Speler van de Maand.

Mika Vlaarkamp is benoemd tot eerste Speler van de Maand in het seizoen 2019/2020 !

Mika is 11 jaar oud en speelt dit seizoen in de O13-3. Hij speelt sinds vorig seizoen bij AFC’34 en is momenteel dus bezig aan zijn 2e seizoen in Alkmaar. Mika woont in Assendelft en heeft, voordat hij naar AFC’34 is gekomen, 2 jaar bij Fortuna Wormerveer gespeeld.

Mika speelt dit seizoen voornamelijk als Centrale Verdediger. Opmerkelijk, aangezien hij vorig jaar nog binnenkwam bij AFC’34 als spits! Mika is een technisch begaafde voetballer die zowel in het aanvallen als verdedigen kan uitblinken. Verdedigend is hij lastig te kloppen in de 1-tegen-1 duels en aanvallend is hij met zijn snelle dribbels bijna niet van de bal te krijgen.

Er zijn diverse redenen waarom Mika deze nominatie van speler van de maand verdiend. Ten eerste vinden wij als trainers van de onderbouw dat Mika er alles aan doet om zichzelf te ontwikkelen als voetballer. Hij is altijd aanwezig bij trainingen en wedstrijden, is enthousiast en doet er alles aan om er elke keer weer alles uit te halen. Dit kenmerkt zich in het fanatisme waarmee Mika speelt en traint, het feit dat hij er alles aan doet om te winnen en de wijze waarop hij omgaat met teleurstellingen. Daarnaast durft Mika uit te blinken tijdens wedstrijden. Hij is niet bang om de leiding te pakken in het team, is al diverse malen gevaarlijk geweest voor het doel van de tegenstander met corners en heeft nota bene al twee keer de winnende treffer op zijn naam gezet door te scoren uit een cruciale strafschop. Hij laat hiermee zien dat hij vertrouwen heeft in zichzelf en de verantwoordelijkheid durft te pakken.

Mika is niet alleen bij AFC’34 bezig met zijn eigen ontwikkeling, zo speelt hij ook in de zaal bij HV/Veerhuys en traint hij op zondag op de Toekomst bij de voetbalschool van Simon Tahamata. Ook hiermee laat hij zien dat hij ontzettend veel plezier heeft in het voetballen en er alles aan wilt doen om beter te worden.

Al met al dus een dik verdiende Speler van de Maand titel!

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op