AFC-LOGO-OK-1-small 

Kees Kraakman is onze vrijwilliger van de maand januari

maandag, 31 december 2018,

Het voortbestaan van een amateurvereniging valt of staat bij de inzet van zijn vrijwilligers . Ook onze club wordt grotendeels gerund door vrijwilligers. Sommigen zie je op of langs het veld , of achter de bar in de kantine.  Veel andere vrijwilligers zijn een stuk minder zichtbaar, neem bv de bestuurders, het onderhoudsteam of de veld, scheidsrechter en kleedkamer planners. Ook zij vervullen een belangrijke rol in het mogelijk maken dat de bal elk weekend weer rolt bij AFC’34. Daarom zetten wij elke maand een vrijwilliger in de spotlight om zo onze leden te laten zien dat we trots zijn op deze mensen.

De vrijwilliger van de maand januari is Kees Kraakman . Een welbekend persoon binnen onze club, aangezien hij diverse functies bekleed waar we als leden veel mee te maken hebben .Bijvoorbeeld  als kassadienst en vooral als contributie beheer zal ieder lid de naam Kees Kraakman herkennen. Deze waardevolle vrijwilliger stelt zichzelf voor….

Vrijwilliger, vroeger en nu.

Ik was 9 jaar toen ik van mijn ouders op voetbal mocht met tweedehands kleding en schoenen via broeder Terentius die mij op het schoolplein had “ontdekt”. Met enige moeite handhaafde ik me in de hoogste elftallen, maar een groeispurt op m’n vijftiende brak m’n “carrière”. Ik moest een paar jaar stoppen want m’n kniegewrichten konden de groei niet aan. Vreselijk!   Na een week te zijn ingevallen als leider bij het zomerkamp, werd ik pupillen leider en nam m’n grote vriend Laus mee, het beste dat ik voor AFC heb gedaan.

We hadden een prachtige groep leiders met o.a. Willem Borst, Loek en Nico Berger, Laus en Koos Bakker. Ik ging ook weer voetballen en belandde via het achtste, zesde en vijfde in het tweede elftal waarin ik 10 jaar met veel plezier heb gespeeld en mocht af en toe invallen in het eerste als er wat blessures waren, voor een basisplek was ik te lief.  Ik hielp mee met de bouw van de kantine als DeeKaatje ( domme krachten! ), schreef in het clubblad een aantal jaren de rubriek “langs de lijn hoort men zeggen “ en hield in de nieuwe kantine de standen bij van de 21 seniorenelftallen. Ook gaf ik training aan de kantine meisjes, die de allereerste damesvoetbalwedstrijd bij AFC speelden tegen de dames van de spelers van het eerste elftal. Eén van die meisjes was Annelies Bruin en daar ben ik inmiddels alweer 43 jaar mee getrouwd. Toen ik m’n wiskundestudie moest afronden, stopte ik als leider en beloofde terug te komen als m’n oudste zoon op voetbal ging. Maar hoewel nog steeds veel mensen denken dat Tim een zoon van mij is, kwamen er bij ons drie dochters die net als hun moeder gingen volleyballen. Ik ben toen maar coach geworden van Canisius United, het zaalvoetbalteam van mijn school en heb dat met heel veel plezier 15 jaar gedaan.

Dertien jaar geleden nam ik de kassadienst over van Nel en Dick Spaans en toen ik 6,5 jaar geleden met pensioen ging, heb ik de inning van de contributie overgenomen van Jan Klaver, voorwaar een pittige klus! Inmiddels heb ik wel een schoonzoon met verstand van voetbal, Frank Wolters, die verbaasd reageerde toen hij merkte dat de vader van Susan bijna net zo’n grote voetbal malloot was als hijzelf. Ik heb ook nog 2 jaar meegedraaid met het I.O.T. op maandagochtend, maar toen het aantal kleinkinderen toenam moest ik daarmee stoppen, we hebben er inmiddels zes op maandag. Ik ben nu 57 jaar lid van AFC’34, kom al ruim 60 jaar bij AZ en geniet nog elke zaterdag van leuke wedstrijdjes op ons mooie complex.

Wel moet ik m’n aandacht nu verdelen, want m’n oudste kleinzoon Liam speelt inmiddels bij Jong Holland. In noodgevallen val ik nog wel eens in bij het wedstrijdsecretariaat ( bij de januari-toernooitjes b.v. ) en als Diana mij lief aankijkt help ik ook nog wel eens achter de bar. Verder ben ik vrijwilliger in de kerk, bij de biljartclub AFC’34, bij de bridgeclub BCO

( bridge is m’n tweede passie geworden ), bij de Vincentius-Vereniging en geef ik nog wel eens een verdwaalde bijles wiskunde. Geraniums zal je bij ons thuis niet vinden……

Kees Kraakman

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op