AFC-LOGO-OK-1-small 

Jubileumboek "De historie van AFC’34" nog steeds verkrijgbaar

maandag, 19 januari 2015,

Ter gelegenheid van het 80-jarige jubileum van AFC’34 is in de zomer van 2014 een 256 pagina’s tellend jubileumboek, “De historie van AFC’34”, uitgegeven.   

In dit boek worden eerst de voorlopers van de club belicht. Vanaf 1900 tot 1934 zijn er in Alkmaar 4 clubs geweest waarbij het mogelijk was om in Rooms-katholiek verband aan voetbal te doen. Deze clubs heetten Quick, RKAFC, VAFC en ARC. Alle vier hadden hun thuisbasis aan de Westerweg in Alkmaar naast of tegenover gevangenis Schutterswei. In 1934 fuseerden de 2 laatstgenoemde clubs tot AFC.

In de jaaroverzichten van 1934 tot en met 2014 wordt beschreven hoe AFC van een klein clubje doorgroeit tot de beste amateurvereniging van Alkmaar (en omgeving). Het eerste elftal van AFC’34 speelt nu in de Hoofdklasse en ook de jeugdselectieteams van AFC’34 spelen op een hoog niveau. Zij spelen allen in een van de landelijke divisies. In de jaaroverzichten wordt ook beschreven dat AFC tijdens de tweede wereldoorlog gedwongen werd zijn naam te veranderen. Er werd toen gekozen voor RKAFC. In 1970 werd de naam nogmaals veranderd, nu  in AFC’34. Ook AFC had in eerste instantie het voetbalveld dat tegenover de gevangenis lag als thuisbasis. In 1960 verhuisde de club naar het huidige complex, dat eerst aan de  Hoeverweg lag, maar nu aan de Robonsbosweg.

In het boek staan tevens de teamfoto's van alle veldvoetbalteams van AFC'34 van het seizoen 2013-2014. Tot slot wordt in diverse overzichten op een rijtje gezet wie er allemaal hoofdtrainer waren van de club, wie de voorzitters,  ereleden, leden van verdienste en vrijwilligers van het jaar waren en welke AFC’ers furore maakten in het betaalde voetbal, zoals Philip Cocu, Yuri en Tîm Cornelisse en Haris Medunjanin.  

 

“De historie van AFC'34” is nog steeds te koop bij www.mijnbestseller.nl. Voor degenen die het boek liever niet via internet bestellen is het ook mogelijk om het te bestellen bij Gerard Krom, tel.: 072-5126798, e-mail: krom1@chello.nl. In het laatste geval zijn de kosten € 29,00 per boek.

 

Gerard Krom

 

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op