AFC-LOGO-OK-1-small 

Heeft u het jubileumboek al aangeschaft?

dinsdag, 23 september 2014,

Sinds enkele maanden is het jubileumboek De historie van AFC'34 te koop. Vele AFC'ers hebben het boek reeds aangeschaft. Het boek kost € 27,95 en is verkrijgbaar via webshop mijnbestseller.nl. Voor degenen die het boek liever niet via internet willen of kunnen aanschaffen is het nu ook mogelijk het boek telefonisch of per e-mail te bestellen. Meer informatie hierover vindt u aan het einde van dit bericht.   

  

In het 256 pagina’s tellende jubileumboek, geschreven door secretaris Gerard krom, wordt uitgebreid ingegaan op de geschiedenis van AFC'34.  In het boek worden eerst de voorlopers van de club belicht. Vanaf 1900 tot 1934 zijn er in Alkmaar immers 4 clubs geweest waarbij het mogelijk was om in Rooms-katholiek verband aan voetbal te doen. Deze clubs heetten Quick, RKAFC, VAFC en ARC. Alle vier hadden hun thuisbasis aan de Westerweg in Alkmaar in de omgeving van gevangenis Schutterswei. In 1934 fuseerden de 2 laatstgenoemde clubs tot AFC.

 

In de jaaroverzichten van 1934 tot en met 2014 lezen we hoe AFC van een klein clubje doorgroeit tot de beste amateurvereniging van Alkmaar (en omgeving). Het eerste elftal van AFC’34 speelt nu in de Hoofdklasse en ook de jeugdselectieteams van AFC’34 spelen op een hoog niveau. Zij spelen allen in een van de landelijke divisies. In de jaaroverzichten wordt ook beschreven dat AFC tijdens de tweede wereldoorlog gedwongen werd zijn naam te veranderen. Er werd toen gekozen voor RKAFC. In 1970 werd de naam nogmaals veranderd, nu  in AFC’34. Ook AFC had in eerste instantie het voetbalveld dat tegenover de gevangenis lag als thuisbasis. In 1960 verhuisde de club naar het huidige complex, dat eerst aan de Hoeverweg lag, maar nu aan de Robonsbosweg.

 

Naast heel veel foto's in de jaaroverzichten bevat het boek tevens de teamfoto's van alle veldvoetbalteams van AFC'34 van het seizoen 2013-2014. Tot slot wordt in diverse overzichten op een rijtje gezet wie er allemaal hoofdtrainer waren van de club, wie de voorzitters,  ereleden, leden van verdienste en vrijwilligers van het jaar waren en welke AFC’ers furore maakten in het betaalde voetbal, zoals Philip Cocu, Yuri en Tîm Cornelisse en Haris Medunjanin.  

 

Hoe kunt u in het bezit komen van het jubileumboek? 

1. Via www.mijnbestseller.nl.

Klik hiervoor op: http://www.mijnbestseller.nl/shop/index.php/catalogsearch/result/?q=De+historie+van+AFC . Klik daarna op "in winkelwagen", vervolgens op "ga door naar afrekenen". Vul ook hier de gevraagde gegevens in. Het boek wordt vervolgens via de post bij u thuis gebracht. Let er wel op dat er nog een extra bedrag aan verzenkosten gerekend wordt.  

 

AFC historieboek5

 

2. Bestelt u het boek liever niet op bovengenoemde manier dan kunt u het ook rechtstreeks bestellen bij Gerard Krom. U kunt hem bellen: tel. 072-5126798, of mailen: krom1@chello.nl. Als u van deze mogelijkheid gebruikt maakt zijn de totale kosten van het boek € 29,00. 

 

Gerard Krom

 

De historie van AFC34 Omslag 640x480

De omslag van het jubileumboek

 

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op