AFC-LOGO-OK-1-small 

Geen zaterdag 1 in seizoen 2020/2021

vrijdag, 01 mei 2020,

Door onvoorziene oorzaken kunnen we voor komend seizoen geen representatief zaterdag 1 presenteren.Zodoende heeft zaterdag 1 zijn laatste wedstrijd gespeeld en zal het elftal niet meer meedoen aan seizoen 2020/2021.

Wat blijft zijn de mooie herinneringen met spelers als Frans Pfaff, Cees van der Maat,Jules Rokebrand,Patrick Broers, Jan Zwetsloot, Frank Buis, Ronald Groot,Marco en Simon Jonker, Gerard Tervoort,René Veelders Nando Arntz, Sammy Lambert, Robert Keesen,Remco de Kock,Peter Besteman, Raymond en Marco Jansen,Patrick Broers,George Stam Patrick Schouten e.v.a heeft de zaterdag 1 een lange geschiedenis gehad. 

Ook trainers als Jan Beelen, Henk Sanders, Marc de Wilde en leiders als C.Hoogland, Cor Konijn en Tony Numan maakte jarenlang onderdeel uit van zaterdag 1.

Het meest unieke seizoen was in 1990/1991,prachtig beschreven door Gerard Klaver jr...

https://www.afc34.nl/club-info/nieuws/item/het-unieke-seizoen-van-afc-34-zatje-1-het-unieke-jaar-van-frank-buis

De zaterdag 1 stond altijd in de schaduw van zondag 1, maar aankomend seizoen dus geen 1ste elftal meer op zaterdag.

Wie weet komt er ooit een doorstart zoals in de jaren "90…..

Onze huidige zaterdag 1 aanvoerder (Marius Wiegman) heeft het laatste woord:

Aan alle mooie dingen komt een einde. Toen we aan de hand van Rajesh Bishesar in 2006 begonnen aan dit mooie avontuur had ik nooit verwacht dat ik veertien jaar later nog zou voetballen bij zaterdag 1. Helaas was de wedstrijd tegen Wieringermeer onze laatste. Al was dat dan wel een mooie 6-5 overwinning 😎

Ik kan echter terugkijken op vele mooie seizoenen. Met heroïsche overwinningen, zure nederlagen, promoties en degradaties. Maar dat sportieve valt in het niet bij alle mooie avonturen die wij buiten het veld hebben beleefd. 

In mooie en minder mooie  tijden stonden wij als een team achter elkaar. Van legendarische verjaardagsfeestjes in Halfweg, tot mooie teamuitjes in Amsterdam. Maar het was vooral op de minder mooie momenten dat we elkaar door dik en dun steunden. Dat zal ik zeker gaan missen. Maar ondanks dat we niet meer in het blauw-geel op het veld zullen staan zijn de vriendschappen voor eeuwig. 

Zodra de situatie het toelaat zal ik samen met AFC’34 een mooie reünie organiseren zodat we met een biertje in de hand de veertien seizoenen kunnen evalueren 😉 Dank jullie wel allemaal toppers, en dank je wel AFC34. Ik heb het blauw-gele shirt met veel eer gedragen 💙💛💙

Robert Keesen

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op