AFC-LOGO-OK-1-small 

Foto's uit de oude doos (71)

zondag, 15 maart 2020,

Dick Veel, archivaris van Kolping Boys, is lange tijd bezig geweest met het beschrijven van de voetbalvelden van Alkmaar. Onlangs heeft hij dit onderzoek afgerond en mij ook een exemplaar toegestuurd. Met zijn toestemming mag het ook op de website van AFC'34 gepubliceerd worden. Een aanrader voor elke Alkmaarse voetballiefhebber. 

 

Op de website van Kolping Boys leidde Dick zijn onderzoek als volgt in: 

"Er wordt in de stad Alkmaar al zo’n 130 jaar gevoetbald en dat is gebeurd door zo’n vijfentwintig amateurverenigingen waarvan er nu nog zeven over zijn, Kolping Boys en Koedijk meegerekend. In de loop van de jaren hebben deze clubs op meerdere plekken in de stad gespeeld en nogal wat van die locaties zijn tegenwoordig niet meer te herkennen omdat er een andere bestemming aan gegeven is, veelal huizenbouw.

Herinneringen aan die velden zijn met enige regelmaat gespreksonderwerp van de oudere voetbal liefhebbers onder elkaar. Maar ja, wie speelde wanneer en waar is een regelmatig terugkerende vraag.

Met behulp van een aantal Alkmaarse club kenners is er een overzicht gemaakt van de velden waar onze Alkmaarse huidige en verdwenen voetbalverenigingen hebben gespeeld en wanneer dat was. 

Dick Veel" 

 

U kunt het onderzoek lezen door te klikken op onderstaande link: 

 De_Alkmaarse_voetbalvelden.pdf

 

Gerard Krom

1949 Complex bij opening tribune 26 12 1949

Het hoofdveld van RKAFC in 1949

 

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op