AFC-LOGO-OK-1-small 

Foto's uit de oude doos (51)

woensdag, 07 maart 2018,

Deze keer in deze rubriek een foto uit 2005. Op de foto zien we Sint Nicolaas die tijdens zijn bezoek aan de pupillen van AFC'34 toegesproken wordt door de man die in die tijd verantwoordelijk was voor vele jeugdactiviteiten bij onze vereniging, Jan Leek.

 

Jan is overleden in het jaar 2009, nu ongeveer 8 en een half jaar geleden. Hij heeft zich jarenlang ingezet voor de jeugd van AFC'34. Zo was hij bijvoorbeeld pupillentrainer, lid van de jeugdcommissie en organisator van activiteiten als het Sluitingsweekend, de Oliebollenmiddag, de Penaltybokaal, enz. Niet voor niets ontving hij in 1996 de JVA-speld en werd hij in 2004 benoemd tot erelid van de club. Veel van de huidige jonge leden hebben Jan nooit gekend, maar zij kennen wel zijn naam, omdat deze sinds zijn overlijden onlosmakelijk gekoppeld wordt aan het Sluitingsweekend, het Jan Leek Sluitingsweekend.  

 

De hulpsint is niemand anders dan voormalig hoofdtrainer Job Dragtsma. Job was trainer van Zondag 1 in de jaren 1996-2001. Hij was bij AFC'34 vooral succesvol in zijn eerste seizoen, het seizoen 1996-1997. Ons vlaggenschip werd toen immers kampioen van de Hoofdklasse. 

 

Gerard Krom 

 

2005 Sinterklaas Job Dragtsma met Jan Leek

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op