AFC-LOGO-OK-1-small 

Foto's uit de oude doos (50)

woensdag, 07 februari 2018,

Op 6 februari jl. maakte de KNVB bekend dat Ronald Koeman de nieuwe bondscoach is geworden en dat Nico-Jan Hoogma de functie van directeur topvoetbal gaat vervullen. De bond is nog op zoek naar een derde persoon die de functie hoofd voetbalontwikkeling zal gaan krijgen.

 

In de pers wordt de laatste weken veelvuldig de naam van Aloys Wijnker genoemd als de belangrijkste kandidaat voor laatstgenoemde functie. Hieronder twee beeldschermafbeeldingen die genomen zijn tijdens de televisieuitzendingen van Voetbal Inside van 2 februari en van Studio Voetbal van 4 februari. In beide uitzendingen werd de kandidatuur van Aloys Wijnker uitgebreid besproken. 

 

Aloys Wijnker Voetbal Inside 2 2 2018 

 

Aloys Wijnker Studio Voetbal 4 2 2018

 

Binnen AFC'34 is Aloys Wijnker geen onbekende. In 1993 besloot het bestuur meer aandacht te gaan geven aan de jeugdopleiding, en werd Aloys aangesteld als de eerste technisch jeugdcoördinator van de club. Hij bleeft dit doen tot 1999. Naast deze functie trainde hij ook steeds een van de jeugdteams. In zijn eerste jaar bij AFC was dit de B1, in zijn laatste jaar de D1. 

 

Van 1999 tot 2005 was Aloys jeugdtrainer bij AZ. In 2005 werd hij bij AZ benoemd tot hoofd jeugdopleiding. In 2015 vertrok hij naar Amerika. Hij is daar nu nog steeds directeur van de jeugdacademie van de Amerikaanse voetbalbond. 

 

Uit mijn eigen "oude doos" komt onderstaande teamfoto van AFC'34 D1 uit het seizoen 1998-1999, het laatste seizoen waarin Aloys werkzaam was bij AFC. Zelf was ik toentertijd leider van D1. Onder de foto staan de namen van de spelers en begeleiders.  

 

Gerard Krom

 

1998 1999 D1 sfw

 

Staand v.l.n.r.: Gerard Krom (leider), John van der Kort, Jimi Kooge, Mark Stuifbergen,
Gijs van der Wilk, Koen Schuyt, Erik Dekker en Aloys Wijnker (trainer)
Gehurkt v.l.n.r.: Marcel Klomp, Chris Richardson, Percy Verstappen, Ruben ten Hove,
Nikki de Buck, Wijnand Krom en Sonny Aartsen

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op