AFC-LOGO-OK-1-small 

Erelid Ton Maissan overleden

maandag, 10 november 2014,

 

Op 10 november 2014 is Ton Maissan, erelid van AFC’34, op 74-jarige leeftijd overleden.

 

Ton Maissan 1

 

Ton werd lid van AFC’34 op 1 juli 1984. Hij ging toen voetballen in een van de lagere seniorenteams van de zaterdagafdeling.  

 

In 1989 werd hij bestuurslid. Dit bleef hij tot 2007. Al met al is hij 18 jaar bestuurslid geweest van AFC’34.

 

Vanaf 1990 (tot het voorjaar van 2014) heeft Ton zich vooral bezighouden met de sponsoring. Onder zijn leiding werd nieuw sponsorbeleid ontwikkeld en de Sponsorcommissie opgericht. Vele nieuwe sponsoren werden in die periode door Ton “binnengehaald”. Hierdoor bleef het mogelijk dat het eerste elftal van AFC’34, dat in deze periode actief was in de hoofdklasse en soms in de 1e klasse, op dat hoge niveau kon blijven presteren, en hierdoor was het ook mogelijk om geleidelijk aan steeds meer en steeds betere jeugdtrainers aan te trekken, waardoor het niveau van de jeugdafdeling van de club steeds hoger werd.

 

In de periode 1999-2001 was Ton samen met Bart de Lange duovoorzitter van AFC’34. Op de foto hieronder, uit 2013, zien we Ton rechtsonder, tezamen met de toen nog levende (oud-) voorzitters van AFC'34. 

 

Ton Maissan 2

 

In 2005 werd Ton vanwege zijn grote verdiensten voor de club benoemd tot erelid van onze vereniging.

 

In 2007 stopte hij als bestuurslid. Hij bleef zich echter nog wel volop bezighouden met de werving van nieuwe sponsoren. Gelukkig maar, want AFC kon nog niet zonder hem, en hij trouwens ook niet zonder AFC.

 

In het voorjaar van dit jaar ging het steeds slechter met zijn gezondheid. Uiteindelijk gaf hij aan dat hij, met pijn in zijn hart, moest stoppen met zijn werkzaamheden voor de Sponsorcommissie, inmiddels de Business Club.

 

Op 9 juli van dit jaar, vóór de jubileumwedstrijd tegen AZ, hebben we bij AFC’34 officieel afscheid genomen van Ton. We hebben hem toen nog één keer in het zonnetje kunnen zetten en hem kunnen bedanken voor zijn niet aflatende inzet voor onze club.  

 

Ton Maissan 3

 

Als bewijs van waardering voor zijn langdurige inzet als bestuurslid van AFC’34 werd Ton op 20 oktober thuis verrast met het bezoek van een delegatie van onze club en de burgemeester van Alkmaar. Uit handen van dhr. Bruinooge ontving hij het ere-insigne in goud van de gemeente Alkmaar.

 

Ton Maissan 4

 

Ton, heel erg bedankt voor alles wat je voor onze club gedaan en betekend hebt. We gaan je vreselijk missen. Rust zacht.

 

Wij wensen Inge, de kinderen en de kleinkinderen heel veel sterkte toe met het verwerken van dit enorme verlies.

 

Het bestuur

 

Ton Maissan 5

 

NB:  

 

De condoleance zal zijn op maandagavond 17 november van 19.00 tot 19.45 uur in het crematorium Waerdse Landen in Heerhugowaard.
 
De crematieplechtigheid vindt plaats op dinsdag 18 november om 13.00 uur op hetzelfde adres.

 

 

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op