AFC-LOGO-OK-1-small 

Een stukje schrijven

woensdag, 24 december 2014,

Doe jij eens een stukje schrijven! Oh, ok, waarover dan? De wedstrijd juist ja, hoeveel staat het nu dan?

Het is wel duidelijk dat sommige vaste toeschouwers van de B2 geen diploma hebben gehaald op de voetbalschool. De taken in begeleiding zijn echter prima verdeeld onder de ouders, degene die verstand hebben van voetbal geven training en/of coachen of nemen de vlag ter hand, roepen tactische aanwijzigingen. Anderen verzorgen het vervoer, doen de was van de ondertussen ietwat gekrompen wedstrijdshirts en moedigen het grut aan ongeacht de actie of stand van de wedstrijd.

Het grootste gedeelte van de B2 kent elkaar al vanaf de mini's of in ieder geval van de woensdagmiddagtraining. Het zijn ondertussen uit de kluiten gewassen pubers geworden. Waar ooit het shirt over de knieën het rennen belemmerde, kruipt het shirt nu iets boven de vooral in zicht zijnde strakke boxershort.

De niet gediplomeerde ouders informeren en adviseren elkaar over gang op school, de stand van zaken qua tapijtrode cijfers en de kans op het wel of niet behalen van een middelbareschooldiploma, wel of geen bijbaantjes. Of de volgende reorganisatie hun werk ook raakt, hoe de verhuizing is gegaan, of de bijscholing is gelukt, of het loopgips er eindelijk af mag.

Wat dat nu een penalty? Joh, ruim buiten de 16, we staan ook zo ver af kun je bijna niet zien. Moet jij ook aan een leesbril? Wist je dat je op nieuwe voetbalschoen ook tekst kan laten drukken. Stelde voor om Love mama op zijn nieuwe schoenen te zetten, maar hij werd best wel kwaad. Maat 46 al, ze blijven maar groeien. Die shirts zijn ook wat krap aan het worden. Zou er niet een leuke sponsor voor de B2 gevonden kunnen worden met fancy shirts?

Allerlei zaken die bij verschillende wedstrijden zo maar langs de kant voorbij kunnen komen.

Ook de ouders komen al op de vereniging sinds de mini's en zetten zich in voor de kinderen, de trainingen, de was, de wedstrijden en zorgen dat hun kind op tijd verschijnt. Niet alleen de kinderen zijn gek op het spelletje en vinden het heerlijk om lekker in de wei te rennen en te schoppen, het is voor de ouders ook een vertrouwde en gezellige bijeenkomst en je ziet niet alleen je eigen kind de pan uit groeien maar ook die van de ander. 

Oja, de wedstrijd. Kolping uit, altijd lastig. Qua ranglijst gelijk, paar van de tegenpartij zijn bekend van kennissenkring of school, dus winnen is wel de inzet bij de mannen. Prima startpunt. Helaas al vrij snel op 1-0 achter. Maar goed, bij de B2 beginnen de beste wedstrijden altijd met een 1-0 achterstand, dus nog niets aan het handje. Snijdende wind in de dug-out, hoe houden die kerels op het gras het uit zeg, worden nog wat handschoenen gewisseld tussen moeders en spelers. 1-1. Verderop staat nog een soort-en-met overkapping/bushokje, daar sta je niet in de wind. Verkassen. 1-2. Gaat lekker vandaag, loopt goed, geen gemopper onder elkaar, de mannen hebben er zin in. Jammer, net niet of toch, ja 1-3. Vlagger van vandaag geeft gelukkig steeds de goede stand door aan het bushokje, soms lastig te zien en bij te houden. Oeps, gelukkig daar hadden wij een goede keepersactie, ze houden het wel spannend. 

Blijft vreselijk koud, maar een supermamaheld had thermoskan warme (volwassene) chocolademelk en bus slagroom meegenomen waardoor het voor de langs-de-kant-zitters prima uit te houden was. Natuurlijk ook door het spel van de mannen, want ze gingen er goed op. Eindstand 2-6.

Niet alleen voor de jongens is het voetbal leuk, gezellig en sportief, maar ook voor de trouwe ouders die er altijd zijn. Eigenlijk willen wij gewoon dat ze blijven voetballen, voor onszelf.

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op