AFC-LOGO-OK-1-small 

Dé onmisbare vrijwilliger: Robert Keesen

maandag, 17 augustus 2020,

ALKMAAR - Een club kan niet zonder vrijwilligers. Ook AFC'34 niet. We zetten deze 'gouden krachten' graag eens in het midden van het spotlicht, hoewel hun werkterrein bijna altijd achter de coulissen is.

Deze keer willen we Robert Keesen eens op de voorgrond zetten. We hebben Robert gesproken en konden het volgende over hem te weten komen:

Ben als 6-jarige lid geworden van AFC'34, inmiddels dus al 44 jaar aan onze club verbonden. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik lid zou worden van Alkmaarsche Boys… de club van mijn opa en waar mijn overgrootopa één van de oprichters was. Maar aangezien ik in de B. Bottemannestraat woonde, vonden mijn ouders het handiger om mij bij AFC'34 aan te melden. Dat heeft mij veel gebracht. 

Dankzij AFC heb ik vele vrienden gemaakt en voelt het als familie. Voetballend was ik misschien niet de beste maar als ik het blauw/geel aantrok ging ik ervoor!  Van mijn techniek moest ik het niet hebben maar daarmee heb ik met de B1 wel landelijk gespeeld en haalde ik zelfs zondag 1! Nog altijd trots op die 3 wedstrijden ( wel 2 invalbeurten) 😀 

Ook jaren in zaterdag 1 gespeeld met als hoogtepunt promotie in 1993. In al mijn AFC-jaren heb ik trainers meegemaakt, zoals bv Jan Leek, Joop Vermeer, Jan Smit, Jan Beelen en Henk Sanders, Toendertijd waren de jeugdtrainingen ook al op een hoog niveau en speelde ik al met spelers "van buitenaf"  zoals Phillip Cocu, en Mark Snijders.

Tijdens en na mijn mijn actieve voetbalcarrière in de keuken gestaan als 14-jarige o.l.v. tante Trees, vele kroketten/frikandellen gebakken en broodjes gesmeerd voor een overvolle hongerige kantine. Later gepromoveerd naar barkeeper en menig glaasje bier getapt. (De baruitjes elk jaar waren een goede drijfveer...) 

Sinds mijn zoon Jayden (15) bij AFC'34 speelt ben ik mij bezig  gaan houden met het randgebeuren. Eerst wedstrijdverslagen schrijven en tot nu alles wat rondom AFC'34 gebeurt zoveel mogelijk via de website/Facebook verspreiden. 

Maar het leukste blijft natuurlijk om bij de club te zijn. Sinds dit jaar doe ik samen met Marco de Boer en Hans Bödecker het kledingfonds/materialen voor de jeugd. Veel werk aan het begin/einde seizoen, maar samen is het gezellig en goed te doen. 

Ook het sluitingsweekend is altijd een prachtig weekend dat voor mij al op donderdag begint (tenten opzetten) en dan het hele weekend leider zijn van een mini- tot een 013-team. Het blijft elk jaar weer een mooi gezicht hoe je een  mooie samenwerking ziet ontstaan tussen alle leeftijden… 

Maar de gezelligheid en saamhorigheid en dat we met z'n allen bezig zijn voor onze vereniging doet mijn 💙💛 hart sneller kloppen! 

Op mijn werk HFH (logistiek/ontvangst) te Zaandam weten ze dat ik besmet ben met het blauw-gele virus, en ze houden dan ook gelukkig rekening met mij zodat ik het weekend (bijna) altijd vrij ben.En met nog veel meer vrijwilligers die de club rijk is  hoop ik dat we samen de club nog mooier maken dan dat het al is!

Robert, dank voor al je inzet in al die jaren en we hopen dat je nog lang aan AFC'34 verbonden zal zijn !

Het bestuur

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op