AFC-LOGO-OK-1-small 

Concept-indelingen competitievoetbal AFC'34 1 en de jeugdselecties zijn bekend

zondag, 31 mei 2020,

ZEIST - De KNVB heeft op zijn site de concept-indelingen bekend gemaakt voor de verschillende competities voor het nieuwe seizoen. Hoewel het nog niet bekend is met welke tegenstanders we allemaal te maken krijgen, is wel bekend op welk nivo de diverse teams gaan uitkomen.

Voor AFC'34 1 Is het nog onbekend hoe precies de eerste klasse A eruit gaat zien. Inmiddels zijn er diverse ploegen vertrokken: De Zouaven gaat als lijstaanvoerder naar de hoofdklasse toe, terwijl De Meern (gestopt met zondagvoetbal) en sva Papendorp (door de bond uit de competitie genomen) niet meer terugkeren. Tenslotte werd recent bekend dat ook Zaanlandia stopt met zondagvoetbal; de Zaankanters zagen nagenoeg het hele team vertrekken en kwam tot de conclusie dat een representatief elftal niet meer haalbaar bleek.

Zodoende mogen we vier nieuwkomers gaan begroeten. Vrijwel zeker zijn dat Assendelft en Hillegom. Beiden waren koploper uit resp. de tweede klasse A en C en kregen goed bericht van de bond: gepromoveeerd. Hetzelfde geldt voor Kampong uit Utrecht (koploper tweede klasse B), maar het is nog maar de vraag of die naar de eerste klasse A zullen gaan. De adders onder het gras zijn ROAC en FC Boshuizen. ROAC uit Rijpwetering (eerste klasse B) zou wel eens overgeheveld kunnen worden naar onze eerste klasse. Dit kan ook nog gelden voor FC Boshuizen uit Leiden. De bond kijkt namelijk naar onderlinge kilometers / afstanden in plaats van districten. Afwachten dus, maar uit het rijtje Kampong/ROAC/FC Boshuizen zullen zeer waarschijnlijk de laatste twee ploegen bij ons gaan aansluiten.

Jeugdselecties
Ook de jeugd-selecties mogen weer rekenen op een paar mooie competities. De opzet bij de jeugd in de divisies kent een andere insteek / benaming, dus het is weer even wennen. 019-1 (divisie 2), 17-1 (divisie 4), 016-1 (divisie 4), 015-1 (divisie 4), 014-1 (divisie 1), 014-2 (divisie 3), 13-1 (divisie 1), 013-2 (divisie 2) komen in kleinere poules terecht, waarin reeds in de winterstop een tussenklassement wordt opgesteld.

Maar bovenstaande teams mogen dus weer rekenen op schitterende tegenstanders, tegen veelal amateurclubs met hele sterke jeugdselecties.

Het betreft louter een indeling per nivo; de KNVB zal op een later moment de verschillende poules bekend gaan maken, zodat je dan precies weet wie je tegenstanders zullen worden.

Voor een overzicht van alle concept-indelingen van de diverse teams, klik hier:

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/60417/concept-klasse-indelingen-standaardvoetbal-en 

Vanaf AFC'34 t/m SDZ zijn ploegen uit district West 1. Dat zijn er 13. De adders onder het gras zijn de nummers 49 en 53......

Screenshot 20200531 091708 Twitter

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op