AFC-LOGO-OK-1-small 

Competitie-indeling AFC'34 1 is bekend: Assendelft, Kampong, ROAC en Hillegom de nieuwkomers

vrijdag, 10 juli 2020,

ALKMAAR - De KNVB heeft vrijdag 10 juli de competitie-indelingen bekend gemaakt van de standaard-elftallen vanaf de eerste klasse. Dus ook voor AFC'34 !

Zoals bekend zou de eerste klasse A diverse nieuwe ploegen gaan krijgen. Immers, Zouaven mocht als lijstaanvoerder promoveren naar de hoofdklasse, terwijl Papendorp (door de bond geroyeerd) en De Meern (gestopt met voetballen op zondag) tussentijds de klasse hadden verlaten. Zaanlandia tenslotte heeft onlangs besloten, na een leegloop van de selectie, te stoppen met een eerste team op zondag. Vier lege plekken derhalve.

Naast de bestaande clubs die in de klasse zijn gebleven (LSVV, Hoofddorp, AGB, Legmeervogels, FC Uitgeest, DSOV, Fortuna Wormerveer, SDZ en Kolping Boys) zijn er dus vier nieuwkomers te begroeten. Drie daarvan stonden op de eerste plek van de tweede klasse, totdat corona zijn intrede deed. Assendelft (tweede klasse A), Kampong (tweede klasse B) en Hillegom (tweede klasse C) mochten op basis van die status promoveren naar de eerste klasse en zijn logischerwijs ingedeeld in onze eerste klasse.

De vreemde eend in de bijt is uiteindelijk omni-vereniging ROAC worden. De ploeg uit het Zuid-Hollandse Rijpwetering (juist ja, de geboorteplaats van Joop Zoetemelk!), heet voluit Rijpwetering Oud Ade Combinatie. De club heeft afdelingen voor voetbal, handbal, gymnastiek en biljart, De club speelt op het Hertogspark in Rijpwetering.

De in het paars-wit spelende formatie maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de eerste klasse B en stond keurig in de middenmoot, voordat de boel 'plat' ging. Als we de media mogen geloven, dan doen we, is ROAC een echte dorpsclub met een no-nonsense mentaliteit als basis voor de puike prestaties. Hulde!

Hieronder de klasse-indeling van de eerste klasse A. Het speelschema zal later bekend worden. De genoemde tijden zijn de aanvangstijden van de thuisduels van de clubs.

INDELING vrijdag 10 juli 12.34

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op