AFC-LOGO-OK-1-small 

Breaking news: Zondagselectie AFC'34 compleet met de komst van Mohamed Ajnane (30) en Sem Grapendaal (19) !

woensdag, 03 juni 2020,

ALKMAAR - In de afgelopen weken is de technische staf druk bezig geweest met het invullen van de laatste plekken bij de zondagselectie. We kunnen dan ook tevreden vast stellen dat we ruim een week voor de deadline van de overschrijvingsperiode helemaal rond zijn.

Aanwinst Mohamed Ajnane
De selectie word versterkt door de 30-jarige Mohamed Ajnane. Hij is afkomsrtig van hoofdklasser Purmersteijn. Mo, Alkmaarder en middenvelder met een begaafd linkerbeen, zal het veldvoetbal gaan combineren met het spelen in de zaal bij topclub Hovocubo. Daar wordt hij onder meer medespeler van Younes Daari, die ook bij AFC'34 zal gaan spelen.

Cqz 97xVIAA5i1u
Mohamed Ajnane

Mo heeft een verleden bij clubs op hoog niveau gespeeld. Zo speelde hij, naast een korte periode in de jeugd van AFC'34, o.a. voor FC Volendam, FC Eindhoven, FC Chabab, Telstar en OFC. Nu kiest Mo voor AFC'34, waar hij niet van plan is te komen om af te bouwen. ,,Ik kom terug naar AFC'34, omdat ik er in geloof dat we met dit materiaal kunnen meedoen. Ik zie dit als een tweede fase in mijn carrière, waarbij ik ook langzaam aan het trainersvak wil gaan werken. Ik zou het mooi vinden om met AFC'34 door te groeien naar de Hoofdklasse, ik geloof daar in. Of het nu gelijk lukt, is afhankelijk van factoren en dat zullen we zien''

Ajnane vervolgt:,,Ik ben Job en Jim dankbaar voor de kans die ze me geven, het is voor mij enorm leerzaam om te leren van Job en dingen mee te nemen richting eigen trainerschap. Job wil me daarmee helpen en dat voelt heel goed. Ik zie voor nu de toekomst positief tegemoet, heb zin om waardevol te zijn voor het team en verdere verwachtingen laat ik lekker over aan de buitenwereld."

274527.w3000.r2 1.019632b.q90
Mohamed Ajnane in gevecht met een speler van FC Emmen.

Jim over de nieuwe aanwinst:,,Mo nam in de winterstop contact met mij op om te kijken naar de mogelijkheden voor een tussentijdse overstap, maar door de reglementen lukte dat toen niet. We zijn toen op een goede manier uit elkaar gegaan met de afspraak dat Mo zou gaan bekijken hoe hij zijn voetbalcarrière verder wilde gaan inrichten en mij hiervan op de hoogte zou houden. Toen Mo vorige week belde, dat hij naast het spelen in de zaal bij Hovocubo ook op het veld actief wil blijven, is het balletje heel snel gaan rollen. Job en Mo zijn met elkaar om de tafel gegaan om te kijken of het kan passen. De bereidwilligheid is er en zodoende kunnen we volgend jaar aan de slag. Gezien alles natuurlijk geweldig!"

Job over de samenwerking met Mo Ajnane:,,Jim kwam met dit nieuws van de week en ik was daar positief door verrast. Ik had gedacht dat Mo zijn focus volledig op de zaal had gericht na het bekend maken van zijn overgang naar Hovocubo. Ik ken zijn kwaliteiten. Hij is, indien fit, een geweldige speler voor dit niveau. Ik wilde van hem weten in hoeverre hij er bij ons echt voor wil gaan, anders heeft het geen zin. We hebben een goed gesprek gevoerd en hij is duidelijk naar mij geweest dat hij zijn kunsten op het veld bij ons wil laten zien en niet komt om af te bouwen. Gezien zijn leeftijd hoeft dat ook niet; hij kan echt van meerwaarde zijn. Daar wil ik hem dan ook bij helpen, ik ben hier heel blij mee."

gettyimages 576639490 612x612
Mohamed Ajnane namens Telstar tegenover Rens van Eijden van AZ.

Keepers
De selectie wordt afgerond met het aantrekken van een keeper. In de persoon van de 19-jarige Sem Grapendaal, overkomend uit de O19 van ADO'20, hebben we een belangrijk plaatje rond. Iets wat in de afgelopen seizoenen lastig is gebleken. Daarnaast is Jasper Pool (39), zoon van AFC'34-vrijwilliger Mart, bereid gevonden om als derde keeper op de training te fungeren.

Sem, woonachtig in Beverwijk stelt zich voor: ,,Mijn naam is Sem Grapendaal en keeper van beroep. Ik heb de laatste vijf seizoenen op divisie niveau gekeept bij ADO'20. De laatste jaren heb ik getraind onder Mark Kranendonk en Wesley Zonneveld, die mij erg geholpen hebben bij mijn ontwikkeling. Ik heb net mijn MBO4 afgerond en ga na de zomer starten op de ALO. Ik heb gekozen, na een aantal keer mee getraind te hebben, om de stap naar AFC'34 te maken om mijzelf verder door te ontwikkelen als keeper. Ik wil graag het hoogst mogelijke bereiken, waarbij ik besef dat concurrentie er zal zijn maar daar loop ik niet voor weg. Mijn ambitie is voor nu uiteindelijk eerste keeper bij AFC'34 te worden en heb zin in deze uitdaging."

IMG 20200603 WA0004
Sem Grapendaal

Jim over het aantrekken van Sem:,,De invulling van twee doelmannen in zondag 1 is al jaren lastig doordat we geen tweede team meer hebben. We konden dit afgelopen jaar goed opvangen met junioren-keepers, maar voor de continuïteit en verbetering was minimaal twee keepers toch wel erg gewenst. Stan Snijders kwam via zijn netwerk met een aantal namen en na klein onderzoek was het interessant om Sem uit te nodigen voor een aantal trainingen. Het beviel vanuit onze kant eigenlijk gelijk, we zien potentie in Sem en we gaan hem zo goed mogelijk helpen een volgende stap te laten zetten in het senioren voetbal. Daarnaast liet Jasper ook een erg goede indruk achter op de training en zijn we in korte tijd van 1 naar 3 keepers gegaan, waarbij Jasper alleen de training zal doen. Een mooie stap vooruit en we heten beide heren van harte welkom!"

Jasper Pool nw fill 150x202
Jasper Pool

Selectie rond
Dit is het laatste bericht wat betreft versterkingen voor zondag 1 komend seizoen. We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om weer met een representatief team op de proppen te komen. Als TC en technische staf zijn we zeer tevreden met de selectie voor aankomend seizoen en verwachten we weer een goed jaar te kunnen gaan draaien. Hier onder nog overzicht van alle spelers:

Blijft: Emre Aykan, Stan Snijders, Ilker Yilmaz, Jerry van Sluis, Milan Koenders, Boris Zanoli, Daliel Afouzar, Michael van Os, Mike Wesselink, Brian Paul Tesselaar, Mustafe Bare, Tom Groot, Yassir Ben Salah en Sandro Staal (geblesseerd tot voorjaar 2021).
Nieuw: Younes Daari (Zwaluwen'30), Guillaume Rijssel (De Kennemers), Mick Leijdeckers (Reiger Boys), Boi Postma (studie buitenland), Joshua Martens (Kolping Boys), Ali Deveci (geen club), Mohamed Ajnane (Purmersteijn), Sem Grapendaal (ADO'20 O19) en Jasper Pool (Reiger Boys, sluit aan bij de trainingen).
Jeugd: Gijs Brouwer en Ties Glas (maken onderdeel uit van zondag 1 komend seizoen, maar spelen op zaterdag bij O19)
Vertrek: Sercan Yilmaz (Ajax zat.), Stefan Smal (Ajax zat.), Stefan Andelic (gestopt), Chakib el Kaderi (Kolping Boys, was eerder gestopt), Brent Braaksma (Schagen United, was eerder gestopt), Martijn Riemersma (Purmersteijn) en Yassin el Yaakoubi (ZOB).

Jim Sligting
Technisch coördinator senioren

Voor meer info over nieuwkomers en andere info over de selectie wat al eerder op de site heeft gestaan, klik hier:

https://www.afc34.nl/club-info/nieuws/item/arjen-van-langen-39-keert-terug-bij-de-zondagselectie-van-afc-34-en-zal-de-technische-staf-gaan-ondersteunen-komend-seizoen

https://www.afc34.nl/club-info/nieuws/item/breaking-news-ali-deveci-26-keert-na-twee-seizoenen-afwezigheid-weer-terug-in-de-zondagselectie

https://www.afc34.nl/club-info/nieuws/item/breaking-news-mick-leijdeckers-27-en-joshua-martens-20-komen-de-zondagselectie-versterken

https://www.afc34.nl/club-info/nieuws/item/samenstelling-zondagselectie-voor-het-seizoen-2020-2021-krijgt-al-aardig-vorm-update-18-04

https://www.afc34.nl/club-info/nieuws/item/ook-guillaume-rijssel-21-terug-naar-zijn-oude-club-en-komt-de-zondagselectie-versterken

https://www.afc34.nl/club-info/nieuws/item/younes-daari-23-komt-zondagselectie-afc-34-versterken-meer-updates

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op