AFC-LOGO-OK-1-small 

Breaking news: Mick Leijdeckers (27) en Joshua Martens (20) komen de zondagselectie versterken

dinsdag, 21 april 2020,

ALKMAAR - We hebben weer nieuws van het selectiefront: Mick Leijdeckers en Joshua Martens zullen na de zomer aansluiten bij onze zondagselectie om samen met de reeds bekende spelers te gaan strijden voor hopelijk weer een mooi seizoen in de eerste klasse A!

Mick Leijdeckers (27) keert dus na 5 seizoenen terug bij AFC'34, nadat hij in 2015 de overstap maakte naar zaterdagclub Reiger Boys uit Heerhugowaard. Hij wordt hiermee de vierde versterking voor het komende seizoen, nadat al eerder de komst van Younes Daari en Guillaume Rijssel bekend werd gemaakt. Mick, verdediger van beroep, kwam in het verleden al 64 wedstrijden uit voor onze hoofdmacht, met o.a. wedstrijden in de hoofdklasse. Dat aantal gaat hij nu dus verhogen. Mick komt terug in een groep waar hij in de jeugd al samen speelde met onder meer Emre Aykan en Sandro Staal. 

Mick Leijdeckers
Een jonge Mick Leijdeckers uit zijn eerste
AFC'34-periode, periode 2013-2015.

Joshua Martens (20) keert ook terug bij de club waar hij in de jeugd speelde en komt over van Kolping Boys, waardoor hij de vijfde versterking voor komend seizoen wordt. Joshua kwam in de jeugd een aantal seizoenen uit voor AFC'34 in een lichting met o.a. Milan Koenders en Jerry van Sluis. Joshua kan op alle posities in de verdediging uit de voeten, maar kan ook in een aanvallende rol uit de voeten. Hij viel ons op in een wedstrijd van Kolping Boys tegen Assendelft en dit seizoen in onze onderlinge wedstrijd met zijn snelheid, drive en kracht.

15860763439662384319266110658449
Joshua Martens die een schot op doel waagt....tegen AFC'34! Fragment uit het onderlinge duel in het afgelopen seizoen.

Nieuwe aanwinsten
Hoofdtrainer Job Dragtsma over zijn nieuwe aanwinsten:,,Met Mick was ik er eigenlijk gelijk uit. Een jongen die een goede opleiding heeft genoten, de juiste leeftijd voor ons heeft en extra gif met zich mee brengt waar we toch wel naar op zoek waren. Mick zal de voorbereiding goed moeten gebruiken om weer 1e klasse-niveau fitheid te bereiken, waar we hem bij zullen helpen. Mick was gelijk heel enthousiast en heeft er veel zin in".

Mick zelf over zijn terugkeer:,,Ik kom terug bij de club waar ik tot mijn 22e voor heb gespeeld, buiten 3 seizoenen AZ en 1 seizoen bij FC Volendam in de jeugd. In mijn eerste periode in AFC'34 1 promoveerde we naar de hoofdklasse en heb ik veel mooie wedstrijden gespeeld. Ik had daarna mijn vizier op andere dingen en heb sindsdien op een lager niveau gespeeld. Nu ben ik 27 jaar en heb ik weer veel zin om op niveau te gaan spelen en hoop ik met mijn kwaliteiten en ervaring bij te dragen aan iets moois. Nog een keer naar de hoofdklasse gaan bijvoorbeeld".

IMG 2757
Mick Leijdeckers zit een tegenstander van De Kennemers fel op de huid (archieffoto).

Job vervolgt met het aantrekken van de laatste aanwinst:,,Joshua is een jongen waar veel potentie en rek in zit, die ondanks zijn jonge leeftijd toch al flink wat wedstrijden in de senioren (tweede- en eerste-klasse-niveau) heeft gemaakt. Ik heb hem een aantal keer aan het werk gezien, waarbij opviel dat hij een aanvallende verdediger is, die nog kan groeien in het pure verdedigen. We gaan hem hierbij zo goed mogelijk helpen. In principe zie ik in Joshua een rechtsback of centrale verdediger. Zelf heeft hij ook aanvallende ideeën. We gaan dat in de voorbereiding met hem verder afstemmen".

Joshua zelf over zijn overgang naar AFC'34:,,Ik heb gekozen voor AFC'34, omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik wil mezelf graag verder ontwikkelen en groeien als speler en hoop dat bij AFC'34 te vinden gezien het feit dat het niveau er hoger is. Ik verwacht dat het een mooi jaar wordt en we tot mooie dingen in staat zullen zijn".

IMG 20200405 WA0002
Joshua Martens in de finale van de nacompetitie tegen Assendelft.

Selectie voor 2020-2021
Jim Sligting over de huidige selectie die er nu staat voor volgend seizoen:,,We wilden ons graag defensief versterken. Sandro had voor zijn blessure al aangegeven dat hij zich liever op een andere positie wil richten, daarbij komt dat Brian-Paul ook liever voorin speelt, waar hij twee seizoenen terug van grote waarde was en dat Boi met zijn nieuwe werk wellicht niet altijd inzetbaar is. Met Mick en Joshua zijn we verdedigend rond. We zijn nu nog op zoek naar een keeper en houden de mogelijkheid open voor een buitenkans die zich altijd voor kan doen. Verder staan we er goed op en kijken we uit naar het nieuwe seizoen! ''.

Visie op het selectiebeleid
In ons huidige beleid staat dat we graag minimaal 90% van de zondagselectie uit spelers willen laten bestaan die vanuit de O19 zijn doorgestroomd naar de senioren, ofwel langere tijd in onze jeugd hebben gespeeld. Door het hoge niveau vanuit onze jeugd stroomt er genoeg talent door. Als we spelers halen proberen we in eerste instantie te kijken naar spelers die aan dit profiel voldoen. Ook op dit moment lukt dat weer goed, zonder daarbij concessies aan het niveau te doen.

Vertrek
Yassin el Yaakoubi vertrekt bij ons en gaat volgend seizoen spelen bij ZOB in de 1e klasse zaterdag. Yassin kwam verleden jaar over van Purmersteijn, maar had vaak niet de vorm zoals hij dat wel had in Purmerend. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat het goed is om allebei weer verder te gaan kijken. We wensen Yassin heel veel succes bij ZOB en hopen dat hij daar weer los komt.

Hieronder nog een aantal foto's, van zowel Mick als Joshua:

15875495696843653564191158964431
Mick Leijdeckers in volle vaart

11827 13513 500 500
Mick Leijdeckers (2e van rechts) tracht de deur achterin dicht te gooien.

15860764630746562102503761796805
Joshua Martens op weg naar een treffer tegen KFC ?

15860766335919008177938169516186
Joshua Martens neemt het doel van Koedijk onder vuur.

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op