AFC-LOGO-OK-1-small 

Beker: AFC'34 1 pakt ook SV Spartanen 1 en bekert verder!

zondag, 10 september 2017,

ZEIST - De KNVB heeft begin juli de bekerpoules van de eerste en tweede-klassers bekend gemaakt. AFC'34 1 komt hierin een oude bekende tegen, want net als afgelopen jaar is ZOB 1 de tegenstander.

Deze zaterdag-tweedeklasser uit Zuidoost-Beemster wist AFC'34 tot twee keer toe de loef af te steken. In de poulefase won het team van trainer Mohad Zaoudi met 2-1 van onze ploeg, maar beide ploegen wisten zich nog wel te plaatsen voor de volgende ronde. In de knock-outfase was het echter opnieuw ZOB dat onze ploeg eronder kreeg. In Alkmaar werd het 0-1. Tijd voor een revancheduel dus!

De andere twee tegenstanders zijn RKAV Volendam en SV Spartanen. Laatstgenoemde ploeg, uit het Westfriese dorp Wognum, wist via de nacompetitie te promoveren uit de derde klasse en maakt dus zijn debuut op tweede klasse nivo. Nog nooit speelden de roodwitten zo hoog in de competitie, een teken dat het team in de lift zit!

RKAV Volendam speelt met zijn zaterdagelftal in de eerste klasse. Trainer Sander Middelbeek, jarenlang trainer van JOS Watergraafsmeer, gaat zijn tweede seizoen in bij de wijdbroeken. Afgelopen seizoen wisten de Volendammers maar net promotie naar de hoofdklasse te missen. AFC Amsterdam werd kampioen, gevolgd door de oranjezwarten. In de nacompetitie bleek Nootdorp in de finale uiteindelijk (via strafschoppen!) te sterk, waardoor de ploeg eersteklasser bleef.

De bekerwedstrijden worden gespeeld in de weekeinden van 2/3 september, 9/10 september en 16/17 september. Geen midweekse bekerwedstrijd meer dus, maar drie opeenvolgende weekeinden.

Gezien het feit dat de verbouwing aan het complex van AFC'34 in september nog niet voltooid is, zal AFC'34 alle bekerwedstrijden bij de tegenstanders gaan spelen.

Update 02.09: Zaterdag 2 september jl. speelde AFC'34 zijn eerste wedstrijd in Zuidoost-Beemster, tegen tweedeklasser ZOB. Een ploeg om serieus te nemen, alleen al vanwege het feit dat onze ploeg er vorig seizoen in diezelfde beker 2x (!) van verloor. Zowel in de poulefase, als een paar rondes verder in de knock-outfase.

Deze keer won AFC'34 wel. De ploeg van trainer Jethro Abram moest diep gaan om de 1-0 stand over de streep te trekken. Nadat Mike Derlagen in de 19e minuut twee gele kaarten binnen een paar tellen ontving (overtreding en praten), moest AFC'34 lange tijd met een man minder spelen. Toch was het verdediger Ilker Yilmaz die in de 36e minuut de 0-1 binnen schoot.

Na de pauze moest AFC'34 gegroepeerd gaan spelen, om zo weinig mogelijk krachten te verspelen. ZOB, natuurlijk vaker aan de bal dan onze ploeg, wist zich echter geen raad met de overtal-situatie. Feitelijk kwam onze ploeg niet in gevaar, op wat losse flodders na en wat hoge ballen in de slotfase, nadat combinatiespel al geen optie meer was voor ZOB. Sterker, via Stefan Smal en Bas Kansen had AFC'34 nog twee goede kansen op de 0-2. Stefan schoot in de korte hoek maar net naast, terwijl Bas via de lat over schoot.

Het eindsignaal kwam als geroepen. Het kostte bloed, zweet en tranen, maar de ploeg haalde op zijn tandvlees een verdiende overwinning op een apatisch ZOB! Volgende week speelt AFC'34 in Wognum tegen Spartanen, dat zijn eerste wedstrijd van Volendam met 2-4 verloor.

Update 10.09: In Wognum won AFC'34 op zondag 10 september zijn 2e bekerwedstrijd met 5-1 van de plaatselijke tweedeklasser Spartanen. Hoewel de score doet vermoeden dat het 'appeltje-eitje' is geworden, was dat zeker niet het geval. AFC'34 speelde slordig in de passing en wist niet snel tot scoren te komen. Pas vlak voor de rust kopte Kobina Plange de 1-0 tegen de touwen.

Vlak na de wissel kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een indraaiende corner waaide er bij de eerste paal zomaar in: 1-1. Gelukkig herstelde onze ploeg de marge vrij rap, nadat Stefan Smal binnen de 'zestien' werd neergelegd. Bas Kansen verzilverde de strafschop: 1-2. In de slotfase, toen onze ploeg duidelijk fitter bleek dan Spartanen, kon de score worden opgevoerd. Stefan Smal en tweemaal Arsenio Dihalu maakten er uiteindelijk 1-5 van.

Aangezien Volendam een dag eerder al van ZOB had gewonnen, is de spanning in de poule inmiddels weg. Zowel Volendam als AFC'34 bekeren verder; ZOB en Spartanen zijn uitgeschakeld.

Het programma en de uitslagen zien er als volgt uit:

Programma     Uitslagen                      
2 september:                            
ZOB 1 - AFC'34 1 0-1                      
Spartanen 1 - Volendam (zat.) 1 2-4                      
9 september:                            
Volendam (zat.) 1 - ZOB 1 2-0                      
10 september:                            
Spartanen 1 - AFC'34 1 1-5                      
16 september:                            
ZOB 1 - Spartanen 1 17.00 uur                      
Volendam (zat.) 1 - AFC'34 1 14.30 uur                      
                             
Stand per 10 september:                                                                                  
AFC'34 1 2-6    
(06-01)                                                                              
Volendam (zat.) 1 2-6 (06-02)                                                                              
ZOB 1 2-0 (00-03)                                                                              
Spartanen 1 2-0 (03-09)                                                                              

AFC'34 en Volendam plaatsen zich voor de volgende (knock-out-)ronde.

Gerard Klaver

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op