AFC-LOGO-OK-1-small 

Arjen van Langen (39) keert terug bij de zondagselectie van AFC'34 en zal de technische staf gaan ondersteunen komend seizoen

woensdag, 06 mei 2020,

ALKMAAR - Arjen van Langen (39) zal komend seizoen de technische staf van de zondagselectie gaan ondersteunen. Dat is bekend geworden nadat de oud-speler van onze vereniging enerzijds en hoofdtrainer Job Dragtsma anderzijds tot een accoord konden komen.

Arjen van Langen speelde in het verleden liefst 143 duels in het eerste zondagteam. Begonnen in het seizoen 2005/2006 om vervolgens zeven seizoenen lang zijn kwaliteiten in het blauwgeel te tonen. Daarna heeft hij nog even in het beruchte zondag 3 gespeeld met o.a. mister AFC'34 Patrick Kooge en de Keu, met KOOTS als coach.Voor zijn periode bij AFC'34 speelde Arjen vanaf de B-jeugd bij AZ, waarbij hij zelfs het eerste heeft gehaald. Later speelde Arjen bij FC Volendam, onder meer onder trainer Job Dragtsma.

Momenteel speelt de Alkmaarder op zondag nog zijn wedstrijden in een vriendenelftal bij Zeevogels, met o.a. de oud-AFC-ers Rogier Bunink, Frank Wolters, Rob Oudejans, Jelle Schut, Tim Kraakman en Frank Jong. In het dagelijks leven is Arjen werkzaam als afroepplanner bij de Koninklijke Vezet in Warmenhuizen.

Als specialisten-trainer is het de bedoeling dat Arjen de trainers Job Dragtsma en Jim Sligting tijdens de voorbereidingsperiode en diverse reguliere trainingen zal bijstaan met raad en daad. Over zijn rol zegt Arjen:,,Graag zou ik spelers individueel trachten beter te maken. Waar en hoe moet je lopen om voor jezelf zoveel mogelijk ruimte te creëren, hoe doe je je eerste aanname in combinatie met hoe je je lichaam gebruikt ten opzichte van je tegenstander, waar kan je wel en waar niet balverlies leiden, waar kan je een actie maken, etc.'' Tenslotte meldt Arjen:,,Ik ben erg blij met de kans die ik krijg van Job en AFC'34 en ik hoop dat we er beiden veel plezier aan gaan hebben. Heb er erg veel zin in! ''

AFC'34 is blij met de komst van deze echte AFC-er en hoopt dat de samenwerking aan beide kanten zal bevallen.

Welkom terug, Arie !

Gerard Klaver

Hieronder nog wat foto's van Arjen, toe hij nog als voetballer actief was in onze hoofdmacht:

Arjen

Arjen2

Als leuke afsluiter nog twee hele oude foto's, met een piepjonge Arjen van Langen in het midden:

1994 Nike toernooi1

1994 Nike toernooi2

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op