AFC-LOGO-OK-1-small 

André Krul de nieuwe keeperstrainer van de zondagselectie

dinsdag, 11 februari 2014,

ALKMAAR - André Krul is vanaf heden de nieuw keeperstrainer van de zondagselectie. De in Grootschermer geboren oud-doelman neemt de plaats in van Bob Beentjes, die AFC'34 dus na twee seizoenen zal verlaten. Beentjes kan door drukke werkzaamheden binnen het eigen familiebedrijf dit niet meer combineren met het keeperswerk bij AFC'34.
Krul speelde in de jeugd bij GSV, AZ, AFC'34 en FC Utrecht. In het seizoen 2008/09 maakte hij voor het eerste deel uit van de selectie van de club uit Utrecht, maar debuteerde nog niet. In het seizoen 2009/10 werd hij verhuurd aan Telstar en daar maakte hij op 7 augustus 2009 zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Excelsior. Krul werd de vaste keeper bij de club uit Velsen en keepte tot aan de winterstop 19 duels. Toen werd hij per direct teruggehaald door FC Utrecht dat kampte met blessures bij enkele doelmannen.

In augustus 2010 werd hij verhuurd aan Sparta Rotterdam. In het seizoen 2011/12 wordt hij verhuurd aan AGOVV Apeldoorn. In juni 2012 werd Krul voor een korte periode vastgelegd door FC Valletta uit Malta, waarmee hij in de voorrondes van de UEFA Champions League. keepte. Toen Valleta werd uitgeschakeld ging hij naar het Colombiaanse Boyacá Chicó, waar hij in september 2012 als eerste Nederlandse voetballer debuteerde in de Copa Mustang. In Colombia stond hij ook nog onder contract bij Deportivo Pasto (2013/2014), maar daar heeft hij niet in de hoofdmacht gespeeld.

Zie hieronder een link naar een documentaire van André Krul, de eerste Nederlandse voetbalprof in Colombia: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jyOLisSQ988#t=5

André Krul is inmiddels teruggekeerd naar Nederland en op zoek naar een club, waar hij weer kan gaan spelen. Voorlopig heeft hij aangegeven de doelmannen van AFC'34, te weten Ori Hoogland, Joey Wiese en Joey le Duc, tot het einde van het seizoen te willen trainen.

Wij wensen André Krul veel succes toe de komende maanden en willen Bob Beentjes danken voor zijn inzet voor AFC'34!

 http://3.bp.blogspot.com/-36TmHhxmwJ0/UA3JQO8nBzI/AAAAAAAAQjk/nfoqMrqWTxc/s1600/refuerzos_del_chico_para_la_liga_postobon_ii_2012.jpg
André Krul.

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op