AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 1 wint de bekerpoule na een 1-1 gelijkspel tegen concurrent WV-HEDW 1

zaterdag, 12 september 2020,

AMSTERDAM - AFC'34 1 heeft de bekerpoule ongeslagen afgesloten met een 1-1 gelijkspel in Amsterdam tegen WV-HEDW 1. Beide ploegen, al zeker van de volgende ronde, maakten er zaterdagmiddag een aantrekkelijke wedstrijd van, waarbij AFC'34 zich gezien de gemiste kansen nog het meest mocht beklagen dat het geen overwinning wist mee te nemen uit de hoofdstad.

Voor aanvang van de poule was al de verwachting dat het duel tegen WV-HEDW wel eens een pittige kon worden. De ploeg, spelend langs de Middenweg in Amsterdam-Oost, is een sterke eersteklasser op de zaterdag en waren ook volop in de race om de titel afgelopen seizoen, toen Corona roet in het eten gooide.

De eerste grote kans was voor AFC'34. Na een snelle uitbraak werd Gijs Brouwer gelanceerd, die in een split-second de doelman uit zag komen. Met een fraaie lob leek hij te scoren, maar de bal ging via de paal achter.

Na opnieuw een snelle aanval over rechts, waarbij de bal slechts smoorde in een woud van benen, was het in de 17e minuut raak. Younes Daari stak de bal uiterst fraai op Gijs Brouwer, die alleen voor de doelman de bal tussen zijn benen door tegen het net liet ploffen: 0-1.

WV-HEDW, dat veelvuldig de aanval zocht, probeerde AFC'34 weg te drukken. De Amsterdammers, getraind door ex-prof Marcel Valk, mistten echter de finesse in de eindfase om het AFC'34 achterin echt moeilijk te maken. Doelman Mike Wesselink zag dan wel eens een bal voorgezet worden, handelend optreden was de gehele wedstrijd nauwelijks nodig.

Toch kwam de thuisploeg op 1-1 en we moeten het zeggen: wat een goal. Uit een vrije trap werd de bal snoeihard van een meter over 20 in de kruising geschoten. Handjes op elkaar hoor! Het was in een fase dat AFC'34 toch even wankelde. De ploeg voetbalde niet meer en was meer met zichzelf bezig, dan met het spel.

Na een kwartier herstelde zich dat weer en kwam ook AFC'34 weer regelmatig op de helft van de thuisploeg. Toch kreeg AFC'34 geen grote kansen meer, totaan de 80e minuut. In die minuut moest Dijkhuizen van WV-HEDW met een directe rode kaart naar de kant na een trappende beweging richting Jerry van Sluis. De thuisploeg had daarbij veel met zijn krachten gesmeten en moest nu zonder kleerscheuren de eindstreep zien te halen. Dat lukte met hangen en wurgen, want zowel Mustafe Bare als invaller Ali Deveci (op de lat !) waren in de slotfase dichtbij de 1-2.

Uiteindelijk dus een gelijkspel tussen de twee beste ploegen uit deze bekerpoule. Daar is geen woord aan gelogen gezien alle uitslagen en dus mogen AFC'34 en WV-HEDW binnenkort met belangstelling de loting gaan volgen voor de eerste knock-outronde van de bekercompetitie.

De voorbereiding zit er nu (eindelijk) op; laat de competitie maar beginnen !

Gerard Klaver

Hieronder de uitslagen en de eindstand:

Screenshot 20200830 125106 Voetbalnl

Screenshot 20200906 175239 Voetbalnl

 Screenshot 20200912 212340 Voetbalnl

De stand:

Screenshot 20200912 204257 Voetbalnl

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op