Amin Charik (25) komt de aanval van AFC’34 1 versterken

ALKMAAR – Na een wat langere periode van relatieve rust kunnen we weer wat nieuws melden bij AFC’34 1.  Amin Charik, 25 jaar en aanvaller van beroep, speelt vanaf augustus in de blauwgele kleuren van onze club.

Amin komt over van Alkmaarsche Boys, maar heeft zijn meeste seniorenwedstrijden bij de buren van Alcmaria Victrix gespeeld.

Jim Sligting over de nieuwe spits:,,We zijn vorig jaar na het vertrek van Stefan Smal al lang bezig om de spitspositie in te vullen. We hebben nu met Guillaume Rijssel eigenlijk maar één echte spits. Afgelopen seizoen speelde junior Gijs Brouwer daar vaak als noodverband, maar die willen we meer op het middenveld gaan gebruiken. Aangezien er in onze jeugdafdeling nu nog niet direct een spits voorhanden ligt zijn we gaan zoeken. Amin heeft een aantal weken meegetraind en een dusdanig goede indruk achtergelaten dat we met elkaar in zee zijn gegaan”.

Hoofdtrainer Job Dragtsma vult aan:,,Veel mensen om mij heen waren erg enthousiast over de kwaliteiten van Amin. Ik heb dit in de trainingen goed kunnen beoordelen en ik ga graag met hem aan de gang.  Hij kan gewoon goed voetballen en weet ook waar zijn uitdaging ligt om het te laten slagen. Daar heeft hij nog even de tijd voor en zullen we hem bij helpen.”

Amin zelf over zijn overstap vanuit de 4e naar de 1e klasse:,,Ik wil na al die jaren op een lager niveau eens gaan kijken waar mijn plafond ligt. Ik heb daar veel voor over, de trainer heeft mij duidelijk gemaakt waar mijn kracht ligt en waar ik sterker in moet worden. Ik ga ervoor om een vaste waarde te worden en met AFC’34 om de prijzen te spelen. Talent loopt hier voldoende. Als ik zie hoe een onder 17-speler als Mees Nuyens zich al manifesteert op de training van zondag 1, dan beloofd dat veel voor de toekomst van AFC’34. “

We wensen Amin komend seizoen veel succes en plezier toe!

Gerard Klaver