AFC-LOGO-OK-1-small 

sc Waterwijk o.14 - AFC'34 o.14 1-2 (0-0)

zondag, 12 maart 2017,

Deze zaterdag stond de return van de enigszins opmerkelijk verlopen thuiswedstrijd tegen sc Waterwijk op het programma. De nummer 1 (AFC'34) tegen de nummer 2 (sc Waterwijk). Er moest op sportpark Rie Mastenbroek worden gevoetbald om 12.00 uur. Rie Mastenbroek, beste lezers, was een Nederlandse zwemster die tijdens de olympische spelen van 1936 3(!) gouden medailles heeft gewonnen. Een vernoeming waardig…


De wedstrijd begon later ( altijd weer die pasjes controle) en vanaf de start kon je zien dat er toch wel een lading op deze wedstrijd zat. Een nieuwe ervaring voor ons allen maar een die je natuurlijk liever niet wil. Onze jongens waren ‘anders’ en hadden het moeilijk vanaf het beginsignaal. Een aantal jongens van Waterwijk waren door hun lengte ook anders in hun gewicht en dat was terug te zien in de duels. Wij wisten vooraf natuurlijk dat de Waterwijkers echt wel goed konden voetballen en dat lieten zij dan ook zien. Wij hadden het moeilijk om elkaar te vinden echter wisten de Waterwijkers tot de 16 goed tegen te houden. De Waterwijkers beschikken over 2 snelle buitenspelers die middels geweldige passes van achteruit goed werden gelanceerd. Onze backs hadden het hier heel moeilijk mee maar hielden stand. Uit wederom een van die passes kwam de bal perfect van rechts voor en hun linksbuiten hoefde alleen maar zijn hoofd ertegen aan te zetten echter hij raakte de bal niet goed en kopte de bal over. Het bleef dan ook 0-0 echter zij hadden het betere van het spel en wij konden niet echt tot voetballen komen. De rust was bijna aangebroken toen wij via Rens uitkwamen bij Jaden. Hij liep alleen op hun keeper af en schoot……….tegen de keeper aan! Aiaiai, wat een kans om zo op 0-1 te komen. Toen was het meteen rust.

De 2e helft begon en wederom kregen wij 2 opgelegde kansen maar hij ging er niet in. Bij de laatste kans gingen de Waterwijkers snel in de counter en scoorde de 1-0. Zij blij, wij verdrietig. Hierna kregen wij meer grip op de wedstrijd. Dit kwam ook doordat sommige spelers echt de schroom van zich hadden afgeworpen en flink wat strijd leverden. Hierdoor kregen wij een corner en deze werd afgeslagen. De bal werd op de penaltystip ontvangen door Jent en hij slaagde erin om met zijn  linker de bal in de uiterste rechterhoek te schieten: 1-1! Hierna werd het wat onvriendelijker maar de uitstekende leidsman hield de wedstrijd onder controle. De wedstrijd vorderde en de overtredingen namen toe. Het lukte hen niet om de bal in onze goal te schieten. De Waterwijkers verloren hierdoor de controle over zichzelf. Lichaam en geest waren niet meer in balans en dat leverde 2x een tijdstraf op. Uiteindelijk leverde dit voor ons de 5e kans op en ditmaal schoot Jaden hem erin, 1-2! Met nog 5 minuten te gaan probeerde de Waterwijkers de gelijkmaker te forceren echter wij hielden stand! De scheidsrechter floot voor het einde en de 3 punten waren een feit. Het is ook een feit dat Jent een groot gedeelte van de wedstrijd heeft gespeeld met een gebroken pols. Ik heb begrepen dat hij inmiddels in het gips zit. Beterschap Jent! (wat een kanjer!)

Jongens, wat een spanning zat er op deze wedstrijd. Ik heb er van genoten. Compliment voor de tegenstander die voetballend beter was. Compliment voor jullie dat jullie echt als team hebben stand gehouden en toch ook weer makkelijk scoren. Compliment ook voor de scheidsrechter die de wedstrijd tot een goed einde heeft gebracht.

Volgende week wordt er tegen de Kooger Football Club gespeeld. Deze week weer lekker scherp trainen en elkaar beter maken!

Uw huisverslaggever

W.D.

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op