AFC-LOGO-OK-1-small 

Meiden O13-1 pakken na kampioenschap ook de districtsbeker !!

maandag, 22 mei 2017,

Afgelopen zaterdag mochten de meiden van onder 13 aantreden bij Legmeervogels in Uithoorn voor de grote Zwaluwen Bekerfinale van west 1. De lichtelijke gespannen meiden hadden er zin in en waren er klaar voor. De tegenstander in deze finale was Onze Gezellen MO13-1 uit Haarlem.
Vanaf de aftrap (11.30) liet AFC'34 zien dat wij kwamen voor maar 1 prijs  ......de 1e. We maakten het spel en gingen volop in de aanval, dit leverde al snel paar kansen op. Luna kwam net een metertje tekort na een goede voorzet van Mitzi. Hannah met een schot op goal dat helaas over ging. Tillie die de zenuwen nog niet de baas was en de bal niet goed raakte na een scrimmage voor de goal.
Achterin waren Dominique en Meike letterlijk en figuurlijk de b a a s  ! De lichtelijk geblesseerde Lot begon op goal omdat Mila wat later zou landen in Uithoorn. Na een minuut of 5 was het klario. Na een heerlijke snelle aanval van Reka kregen we een corner, deze werd kort genomen en belandde uiteindelijk bij Hannah die op een meter of 10 aannam en vervolgens de trekker overhaalde .....BAM  1-0  !
De kop was eraf en AFC'34 gooide er een schepje bovenop. Onze Gezellen kwam er nauwelijks nog uit. 5 minuten voor tijd. Na een goeie pas van de ondertussen spelende Lot op Reka die via een 1 tweetje met Mitzi Hannah bereikte die dit keer weer op goal schoot. De goede keepster pakte dit schot maar helaas voor haar (nu) niet klemvast waardoor de scherpe Luna de bal kon intikken voor de terechte 2-0 .
Rust, koppies bij elkaar en oppeppen voor de 2e helft.

De 2e helft begon AFC34 zeer voortvarend. Na twee ingreepjes van de keepster van OG zag Meike vanuit achter zelf een gat waar ze indook en aanzette op rechts, de keepster kwam uit maar Meike schoot beheerst de bal langs haar voor de 3-0. Toppie Meike  !!!!
Misschien dachten we dat het over was toen, want AFC'34 deed een stapje terug en Onze Gezellen deed twee stapjes vooruit. Dit resulteerde na wat gerommel achterin in de 3-1. Bij de les blijven en zorgen dat we de bal hebben meiden.
AFC34 pakte het weer een beetje op en kreeg nog wat kansjes via Tillie, Reka, Hannah en Mitzi, maar het was het net-niet-verhaal of de keepster stond op de juiste plek.
Onze Gezellen kreeg nog een corner, en onverwachts viel de bal bij Luna op d'r hoofd en ......ja in onze eigen goal: 3-2. Hoe spannend werden de laatste 5 minuten.  AFC'34 gooide er wel een schepje bovenop, maar Onze Gezellen kreeg nog 1 kans en wat een redding van Mila .....een schot vanaf 6 meter via de knie van Mila over.  
De corner leverde gelukkig niks op en AFC34 nog 1 keer in de aanval, Lot dribbelde richting middenveld en vond via een prachtige steekpass Luna op rechts die de beslissende maar ook welverdiende 4-2 binnenschoot .
Laatste 2 minuutjes rustig uitgespeeld en de beker was binnen !!!
Meiden .....super gespeeld in deze bekercompetitie en zeer verdiend de beker gewonnen  !!!
In de competitie ongeslagen kampioen (voor en na de winterstop) geworden en nu ook deze KNVB Zwaluwen beker pakken. De dubbel  !!!!!!!!

Donderdag 25 mei, na de wedstrijd van het 1e (16.15 uur) worden Meike, Dominique, Reka, Lot, Mila, Luna, Hannah, Tillie en Mitzi in het zonnetje gezet en staat er een tafeltje klaar voor ze in de kantine.

Wil je dit meemaken, wil je dit zien ......... tot donderdag dan !!!!

AFC'34 MO13-1, namens het bestuur, Robin, Nick, Amy en een zeer zeer trotse coach van harte met de 🏆🏆....dubbel  !!!!!

Milko Zanoli

 

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op