AFC-LOGO-OK-1-small 

internationaal toernooien AFC JO11-1

zondag, 28 mei 2017,

AFC 34 JO 11-1 internationale toernooien 27/5 en28/5 Reiger Boys en TOGB

Terwijl  half Nederland zat te puffen onder parasollen , in zwembaden of een schaduwrijk terras met een biertje,  hadden de regelneven voor JO 11-1 maar liefst 2 toernooien klaar staan.

Zaterdag het internationale toernooi bij Reiger Boys en Zondag het internationale toernooi bij TOGB in Berkel en Rodenrijs. Zaterdag was helemaal een tour de force met 7 poule wedstrijden en 3 finale wedstrijden. Sowieso al een programma dat niets met voetballers op heeft, maar dan ook nog op een dag dat er in heel Nederland temperatuur-records werden gebroken. AFC 34 begon tegen de regionale top concurrent Foresters en ondanks een goede wedstrijd en een veldoverwicht werd het door  één uitval 0-1. De wedstrijden duurden 1 x 15 minuten en werden 8 tegen 8 gespeeld  en daardoor begon de uitdaging om toch nog de finale poule te halen, aangezien alleen de 5 poule winnaars en de 3 beste nrs 2 in deze finale-poule kwamen. Na 5 overwinningen en 1 gelijkspel werd dit toch nog redelijk makkelijk bereikt ondanks tegenstanders als PEC Zwolle , PSV en SMC .

Celtic Glasgow was de eerste tegenstander in de finalepoule en na 1 minuut konden we al in de achtervolging, niet scherp beginnen ( maar ja , het was ondertussen al 45 graden celsius in de zon) en AFC moest al vroeg  in de achtervolging en dat op een droge steppe en een ploeg die geen risico’s meer nam.  AFC 34 wilde te snel repareren en ging te gehaast te werk , teveel de lange bal in plaats opbouwen en ons positiespel gaan spelen. Het bleef 1-0 en AFC 34 was veroordeeld tot het spelen om plek 5 t/m 8, wat uiteindelijk na een gelijkspel tegen Sparta en een reglementaire 3-0 tegen BFC ( waren al naar huis !?) een 7 e plaats opleverde. Jammer , maar we hebben toch een strijdbaar en goed AFC 34 gezien, maar zo’n marathon toernooi vraagt een specifieke geconcentreerde en  zuinige aanpak en soms ook ander voetbal als gevolg van de vermoeidheid en de hoge temperaturen ( en ook een beetje geluk !).

Zondag werden alle kinderen al weer vroeg van het infuus afgehaald om een volgende krachtinspanning te leveren. Ditmaal was het een 9 tegen 9 toernooi en  een poule van 4 ploegen.

De openingswedstrijd werd wonderbaarlijk verloren van Born to Play. AFC was veel sterker en had opvallend veel energie maar het afrondvizier stond niet scherp. Één mooie kopbal van hun zijde volstond en was voldoende voor BtP om de winst binnen te halen, het feit dat zij wat leeftijd correctie hadden toegepast om toch in deze poule mee te mogen doen namen we op de koop toe.

HV & CV Quick werd op een koeler grasveld zoek gespeeld en tegen de belgen van Beerschot Wilrijk moesten we weer een vroege tegentreffer wegpoetsen wat redelijk gemakkelijk lukte. Wederom de finale poule. Maar na een ( te ) lange middagpauze begon iedereen de gevolgen van 1,5 dag  toernooi voetbal te voelen en dan heeft zo’n  lange pauze een opstijvend effect. Diverse spelers kregen klachten en wilden / konden eigenlijk niet meer verder. Tegen een fit en thuisspelend TOGB konden we het tij niet meer keren en leek te pijp helemaal leeg.

Maar tijd om na te denken was er niet want de volgende wedstrijd tegen het engelse Bury stond alweer op het programma. Mooi om te zien was dat de mannen elkaar oppepten en hielpen om over elkaars dode punten te geraken. Charly en Giandro waren nog het meest fit en ook Melle kwam in z’n 2e adem en werd opeens een balafpakker op het middenveld om zijn half geblesseerde teamgenoten, die we maar in de spits hadden gepositioneerd, te ondersteunen. Er kwam weer energie in de ploeg en de stijfheid leek weer te verdwijnen. Freek in de spits en de geblesseerde Julian op doel was de laatste truc die coach Arthur nog uit de hoed kon toveren en via 2-0 tegen Bury en 2-0 tegen Volendam werd het toernooi positief afgesloten met een 5e plek.

Mannen, voor de ouders was het ook een beetje afzien, maar met veel bewondering heb ik naar jullie gekeken. Iedereen heeft zijn fysiek zwakke momenten gehad, maar middels doorzettingsvermogen en steun van elkaar hebben we het weekend afgesloten op een mooie manier.

R.O

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op