AFC-LOGO-OK-1-small 

Fortuna Wormerveer O.15 - AFC34 O.15

zondag, 19 maart 2017,

Fortuna Wormerveer O.15 – AFC34 O.15

Deze week stond de wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer op het programma. Ik weet nog van de eerste wedstrijd dat het een goed spelend team was , met een aantal fysiek sterke spelers.  Wij waren een week eerder met een goed gevoel van het veld gelopen. De 3-0 overwinning zat nog vers in het geheugen en je hoopt dat ook de spelers dit goede gevoel mee zullen nemen naar deze wedstrijd. De kans om het Hollandia nog moeilijk te maken was nog steeds aanwezig en het houden van de druk op de koploper is goed. We moesten dan wel eerst van Fortuna Wormerveer winnen.
Het was  een sombere dag, een beetje motregen en de lucht was grijs. Geen goede voorbode. Voor de toeschouwers geen goede omstandigheden om langs de kant te staan. Gelukkig heeft Fortuna een mooie accommodatie, dus we konden droog op de tribune de wedstrijd aanschouwen.
We begonnen goed aan de wedstrijd. Er werd druk gezet en er werden kansen gecreëerd. Wanneer we dit hadden volgehouden, hadden  we een goede kans op een overwinning kunnen hebben. Jullie lezen het waarschijnlijk al wel een beetje tussen de regels door,  dat dit er deze dag niet inzat. We konden na een goede aanval de 0-1 nog wel op het scorebord krijgen, maar daarna werd het snel minder.
Na het uitvallen van de rechtsbuiten dunt het in de voorhoede door blessures best wel uit. Van de voorhoede waar we in het begin van de competitie mee waren gestart zijn er nu drie van geblesseerd. Gelukkig zijn er spelers die op diverse plekken kunnen spelen, maar het is niet iets wat je als coach wilt.
Na een klein half uur werd de druk op ons doel groter en er waren goede kansen voor Fortuna, die er in eerste instantie nog niet in gingen. De verdediging was nerveus en nadat de bal bij ons in het strafschopgebied niet goed weggewerkt kon worden, belandde de bal voor de voeten van de grote spits, die eenvoudig de gelijkmaker kon scoren. Het spel van ons werd steeds minder. Gebrei op middenveld en het niet vast kunnen houden van de bal in de voorhoede zorgde ervoor dat onze verdediging erg op de proef werd gesteld. Ik zal de verdediging niet de schuld geven, Het was een collectief falen, maar de doelpunten konden eenvoudig worden gescoord. Ik denk dat iedereen hiervan overtuigd was. We gingen met een 2-1 achterstand de rust in en er moest zeker wat gebeuren om de wedstrijd te kunnen keren.  Zoals ik vorige week al schreef en nu hoopte, dat de mannen de tweede helft scherp het veld in kwamen bleek dit deze week niet het geval. Miscommunicatie achterin zorgde ervoor dat Fortuna eenvoudig naar een 4-1 voorsprong kon uitlopen. Fortuna deed het goed. Voetbalde vooruit vanuit de verdediging waar wij de bal niet weg konden krijgen.

Je ziet zo maar weer dat er veel kan veranderen in één week tijd. Ook de wissels konden geen verandering in de stand brengen. Wij kregen nog wel enkele kansen, alleen zie je dan dat er in deze wedstrijd niets goed kon gaan.  Een beetje geluk om het tij te keren was deze zaterdag niet aanwezig. Het vertrouwen was er niet en dan zie je dat alles net niet gaat.
in de slotfase wist Fortuna Wormerveer met een goede aanval over links ook de 5-1 te scoren. Verdiend verloren maar wij moeten met elkaar de moed niet verliezen. Eén week eerder speelden we een prima wedstrijd en helaas konden wij dat vandaag niet voortzetten, We zijn nog te wisselvallig. Deze wedstrijden heb ik dit jaar vaker gezien. Soms weet je dan met slecht voetbal te winnen, maar het kan ook zo gaan als vandaag, dat je met te weinig inzet en durf een pak slaag krijgt. We moeten hiervan leren en uitkijken naar de volgende wedstrijd. We staan nog steeds op een mooie tweede plek en die moeten we proberen vast te houden. Ook concurrenten verliezen wedstrijden. Hollandia zal waarschijnlijk niet meer worden ingehaald, maar dat moet niet betekenen dat we het bijltje er bij neerleggen en de competitie als een nachtkaars uit moeten laten aan. Ik heb er nog steeds vertrouwen in en kan een wedstijd heel snel vergeten. Nu de mannen in het veld nog, dan zien we volgende week weer een hele andere wedstrijd.

De toeschouwer

Tot volgende week

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op