AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC JO11-1 Toernooiwinst Valken '68 , Valkenburg ( ZH)

zaterdag, 03 juni 2017,

afc valken toernooiAFC ’34 JO11-1 toernooi Valken ’68, 3-6-2017 ,Valkenburg ( ZH)

Weer een weekend , weer een toernooi en Valkenburg Zuid Holland was nu the place to be.

Een 9 tegen 9 toernooi met alle goede JO 11 teams van Nederland en een regionale afvaardiging.

DE top van JO 11 in Nederland kennen we nu onderhand wel en wederom waren Zeeburgia , BFC , Foresters en AFC 34 uitgenodigd, aangevuld met een belgisch team en veel Zuid-Hollandse ploegen.

Moet je bijna een uur rijden met de auto en is de eerste wedstrijd tegen Reiger Boys….. altijd lastig omdat Reiger Boys heel goed kan tegen houden en fysiek de duels opzoekt en zeker als eerste wedstrijd als alle energie nog aanwezig is. Door een gemiste overtreding op Nils kwamen we op 1-0 achterstand en als de wedstrijd maar 15 minuten duurt dat wordt het meteen spannend. Gelukkig schakelde AFC 34 een tempo hoger en de kansen kwamen waarvan Guus er één verzilverde ,1-1.

Met 5 poule wedstrijden en 2 ploegen die doorgaan is er dan geen man overboord en ook de volgende wedstrijd tegen RCL ( Leiderdorp) eindigde in een gelijkspel, 0-0 ditmaal ondanks driemaal het houtwerk in 15 minuten tijd. Er moest nu weleens gewonnen gaan worden en Westlandia was nu de tegenstander. Via Guus en Enoch werd het een simpele 2-0, waarbij helaas wel Guus geblesseerd raakte door een harde overtreding op de enkel. Sowieso was te merken dat het seizoen wel erg lang begint te worden, iedereen begint lager in z’n energie te geraken en de blessures poppen om de haverklap op . Julian was al geblesseerd , Boyd was  niet fit en ook Nils , Ties en Fawzi waren niet helemaal fris. Gelukkig was het vandaag niet zo heel  warm als de laatste weken en de stevige buien in de ochtend waren meer als welkom. Via een Belgische selectie en Rijnsburgse boys (resp. 2-0 en 3-0) werd de eerste plaats van de poule bereikt. Thies de Boer was 2x succesvol met mooie doelpunten en ook Boyd ( 2x) en Enoch vonden het doel. Boyd wist tegen de Belgische selctie een vrije trap van Daan met een halve omhaal tot doelpunt te promoveren en tegen Rijnsburgse boys een mooi afstandschot, toch goed dat Boyd op het laatste moment toch mee kon doen vandaag.  Daan  was vanwege het uitvallen van al onze backs rechtsback geworden en Aloys heerste in het centrum van de verdediging.

Volendam was de tegenstander in de kwartfinales en na een snelle 0-1 ( corner ineens) moest er snel gescoord worden om niet uitgeschakeld te raken, Melle profiteerde van een doorkop actie van Thies en wist de gelijkmaker te produceren. 1-1 eindstand  en dus penalties. Volendam miste 2x en AFC 34 slechts 1 van de 5 gemist, halve finale. Good old Foresters was de tegenstander maar  ondanks een stevig overwicht wisten we de winnende treffer niet te maken en weer penalties. Aloys wist door goed kort en agressief te dekken hun gevaarlijke spits onschadelijke te maken, zelfs als hij in ondertal stond, erg knap.

Onze penalty killers deden hun job weer , 5x raak en Foresters éénmaal op de paal, dus finale !!!

BFC had Zeeburgia ook via penalties uitgeschakeld en was dus onze tegenstander. Topscheidsrechter Kevin Blom ging de finale fluiten, dus dat was wel leuk en ondanks het feit dat BFC meer kansen had als wij, bleef ook deze wedstrijd, 0-0, dus weer penalties !!  Onze zelfde penalty-killers ( Ties ,Daan , Enoch , Julian en Giandro)  gingen weer aan de slag en omdat Freek de tweede BFC penalty naast keek werd AFC 34 de winnaar !!!  De emoties kregen nu de overhand want de jongens die ons team gaan verlaten beseften zich ineens dat dit mooie team uiteen gaat vallen en ja  resultaten zijn leuk ( en die waren dit jaar ook erg goed !) maar het gewoon erg leuk met elkaar hebben en ook buiten het team veelvuldig met elkaar optrekken  in allerlei samenstellingen gaf iedereen wel het gevoel dat het een bijzonder jaar en bijzonder team was, keep in mind ! 

De komende weken staan voor een ieder in het teken van volgend seizoen en  rest ons  alleen nog een mooi afsluitend voetbal weekend in Duitsland eind Juni en dan is het echt vakantie !

Spelers en ouders , bedankt voor een mooi voetbal jaar, een jaar dat de kinderen met een uitroepteken in hun levensboekje kunnen noteren.

R.O. .

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op