AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC JO 11-1 Duitsland

zondag, 25 juni 2017,

Verslag weekend AFC 34 JO 11-1 in Marl  Duitsland   weekend 23/24/25 juni

 

Eindelijk het einde van een lang seizoen en als afsluiter een 2 daags toernooi in Duitsland om de Vest cup.   Het zou , behoudens Sharon, een mannen weekend worden en uiteindelijk zouden  er 23 personen ingecheckt moeten worden in ons spelershotel “Jugendherberge Reken” in het dynamische plaatsje Reken wat zelfs een bejaard stel van 90 jaar nog erg rustig dorpje zou noemen.  De invasie ging nogal divers omdat de spelersbus bij de garage stond en iedereen dus met eigen vervoer moest.

Aloys, Boyd en Guus vertrokken al rond het middaguur omdat zij het stadion van het nabij gelegen Borussia  Dortmund met een bezoek gingen vereren. De meeste anderen vertrokken in de namiddag om na een McDonald / Pizza tussenstop allemaal zo rond de klok van 20.00/20.30 uur te arriveren op onze buitenplaats. De temperatuur was nog steeds broeierig en de jongens gingen na de kamerindeling, 2 grote kamers met stapelbedden voor de 11 spelers, een love suite voor John en Sharon en 2 grote kamers voor de overige  begeleidende vaders.  Einde seizoen dus ook einde budget en dan zit je dan in een kamer  van een omvang waar thuis je kind in slaapt, maar waar nu 4 stapelbedden staan en dus met  6 volwassenen in een temperatuur van buiten 30 graden en binnen een sauna niveau.  Gelukkig hadden we verkoeling meegenomen  en  gingen heerlijk buiten genieten van Hertog Jan.  De spelers gingen lekker spelen/uitwaaien op het buiten terrein om zo rond de klok van elven het bed op te zoeken.  Het weekend stond in het teken van seizoensafsluiting , dus in afwijking van normaal stond nu niet het resultaat centraal, maar het hebben van een onvergetelijk weekend met elkaar. De ouders koelden nog wat langer door totdat alle voorraden soldaat waren gemaakt om uiteindelijk rond de klok van enen onze nederige slaapplaatsen op te zoeken.

De volgende morgen was er alweer een vroege reveille aangezien de eerste wedstrijd om 09.00 uur stond gepland en het ook nog een half uur rijden was van Reken naar Marl. De herbergier had echter pas om 07.45 uur het ontbijt gereed , dus iets meer als een snelle greep van het buffet zat er niet in.

Gelukkig hadden John en Sharon tuna broodjes gemaakt die iedereen met veel smaak op smikkelden.

Het plaatsje Marl wordt gedomineerd door de energiecentrale van Evonik ( shirtsponsor van Borussia Dortmund)  dus grijs en grauw domineert en  het sportcomplex van  VFB Huls huisde tegen het bedrijfscomplex  van Evonik aan zodat beide veldencomplexen gebruikt konden worden.  De sfeerprijs konden we dus niet uitreiken dit weekend op zo’n troosteloos complex, maar onze oosterburen zijn toch echt duitsers, dus ze hadden er een paar party tentjes aan gebouwd waar om 11.00 uur ’s ochtends de geur van braadworst onze neushaartjes begon te activeren. Ook was er voor de spelers rond het middaguur een spaghetti bolognese maaltijd geregeld, of in ieder geval iets wat daar op leek. Onze spelers waren de eerste dag verbannen tot de plaatselijke steppe van Evonik waar stroef gras , harde ondergrond , ongelijkheid , enorme droogte overheersten.

Oh ja we moesten ook heel anders spelen , we speelden weer 7 tegen 7 , net als eigenlijk de F-jes in Nederland, maar dan hebben ze in Duitsland het grote veld niet in 2 veldjes verdeeld maar in 3 veldjes, dus veel smaller als wat wij normaal vinden en helemaal als je al een heel seizoen 9 tegen 9 hebt gespeeld. Maar we waren er toch , dus ondanks een korte nachtrust vlogen de mannen er op en na 5 wedstrijden hadden we 13 punten dus groepswinnaar.  Vermeldenswaardig was ook de aanwezigheid van de opa en oma van Daan die op een lokale camping de camper hadden geparkeerd en 2 dagen aanwezig waren om aan te moedigen.  Er waren 72 deelnemende teams en daarom zowel een ochtend als middagsessie, dus wij waren om 13.00 klaar en hadden een vrije middag.  Het weer was nog steeds lekker ( 20-22 graden) en Reken had niet veel , maar wel een heel mooi buitenzwembad en onze mannen doken om half drie het verwarmde water in en de ouders gingen voor een middagwandeling om het HJ moment zo lang mogelijk uit te stellen. Na een rondwandeling door Reken hadden we eindelijk een terras gevonden voor een heerlijke cappuccino en appelpunt. Door onze aanwezigheid zakte de gemiddelde leeftijd meteen met 15 jaar in deze horecazaak, maar we knapten zienderogen op na een inspannende vrijdagavond.

Uiteindelijk was iedereen om 16.30 uur weer terug op onze buitenplaats en was het tijd voor spelletjes , op de telefoon , maar ook buiten tafeltennisvoetbal, hout verzamelen voor een kampvuur en even overkoppen met enkele ouders. Om 18.00 uur had onze herbergier het avondmaal  bereid en ja hoor wederom Spaghetti.  Het was goed te doen en ook een lekkere salade erbij voor de vitaminen.  Het toetje was een soort lichtgevende Hulk jelly met daarover heen een witte saus, nu durven wij Nederlanders best wat te eten, maar er zijn grenzen en de meesten lieten de Tsjernobyl pudding staan.  Toen kwam ook het onvermijdelijk Thies de Boer moment. Want AFC 34 had natuurlijk wel de 4 AZ talenten uitgezwaaid maar ook Thies de Boer gaat het elftal verlaten en dat vindt niemand leuk. De jongens hadden allemaal wat ingelegd en gezamenlijk een bal gekocht en daar allemaal hun naam opgeschreven en iedere speler had ook een persoonlijk kaartje voor Thies geschreven. Melle en Guus deden een woordje bij de overhandiging, heel leuk en emotioneel en wederom een signaal dat het een heel leuk jaar is geweest voor de jongens. De meesten begonnen toen de korte vorige nacht te voelen en de temperatuur om te gaan slapen was veel aangenamer als vrijdag dus de spelers gingen 08.30 uur wassen en klaar maken voor slapen en inderdaad ,rond 21.30 / 22.00 uur was het stil op de beide zalen.

De ouders hadden zich ondertussen naar binnen begeven omdat het begon te motregenen en de Krombachers van Lars , Robin en Marco smaakten uitstekend tijdens het klaverjassen , keuvelen en televisie kijken. Maar ook hier werd het niet laat en om 23.00 uur was ook hier iedereen onder zeil.

De douches hadden we ondertussen ook gevonden (in de kelder) dus dat was ook wel prettig, alhoewel de geur in de slaapkamers onveranderd troebel bleef.  Oordopjes en P3 maskers horen wel bij de standaard uitrusting heren !

De zondagmorgen mochten we een halfuurtje later vertrekken omdat de eerste wedstrijd om 09.30 uur op het programma stond, dus konden we in alle rust van het goede ontbijt genieten. Heerlijke broodjes, verse gekookt eitje, lekkere salami, kaas, jam en chocoladepasta, wat wil je nog meer.

Lars moet nog wel even tanken en dat betekende meteen  een kwartier vertraging met zijn PC Hooft trekker.  Waarschijnlijk hadden de mannen wat te lang geslapen, moesten nu weer wennen aan een mooi grasveld, waar ook nog aardig wat regen op was gevallen en natuurlijk ook een sterke tegenstander, MSV Duisburg, toch een profclub, maar jammer deze 2-0 nederlaag , had niet gehoeven want hadden wel degelijk een overwicht. Ook de vele wissels en daardoor vele positiewisselingen helpen niet om een beetje vastigheid te krijgen. Volgend jaar maar 2 spelers meer meenemen , want dan kan je een heel team wisselen, net als Duisburg deed en weet iedereen waar die staat.  Nog geen man overboord want ook de nrs 2 en beste nrs 3 uit deze poules van 4 zouden doorgaan naar de achtste finales. Maar de tweede tegenstander, Vorwarts Berlin, hadden we al even aan het werk gezien en die leken ons aardig goed….. en dat bleek want 15 minuten later stonden we geknipt en geschoren met een 4-0 nederlaag aan de kant.  Dan kon het dus zomaar een korte zondag worden en zouden we om 13.00 uur uit het toernooi  kunnen liggen. Ondanks een 3-0 overwinning op SV Bottrop met een goed en agressief spelend AFC 34 bleek dit niet voldoende om door te kunnen, we lagen eruit. Een 17 e plaats van de 72 teams, jammer maar helaas.  Achteraf bleken de twee sterkste ploegen uit onze poule  ook de nr 1 en nr 4 van het toernooi te zijn geworden, dus echt sterke ploegen en dus achteraf een beetje ongeluk bij de loting.

Zoals Cruijff altijd zei, ieder nadeel heeft een voordeel , en dus konden we lekker op tijd huiswaarts keren en waarschijnlijk zullen vele spelers de terugreis aan de binnenkant van hun ogen hebben bekeken.

Rond de klok van 16.00/16.30 was iedereen weer terug in Alkmaar en konden we terugkijken op een prachtig weekend en hebben de jongens een onvergetelijke herinnering op hun harde schijf staan.

Ik wil iedereen bedanken voor het leuke weekend en mooie gezelschap.
Natuurlijk  bijna nog vergeten..........de belangrijkste man van het weekend.........Arthur !!!

De enige ouder die nog een beetje op de kinderen lette en in ieder geval overdag.
Los van het feit dat het vooral een feestweekend moest  worden, wist Arthur de mannen toch gemotiveerd aan de start te krijgen van iedere wedstrijd, TOP !
De overige ouders konden daardoor 's avonds een extra biertje nemen bij deze zorgeloze gedachte.

Arthur, ik denk namens iedere ouder ( zowel de thuisblijvers als de meereizigers), heel hartelijk bedankt dat je zo voor onze jongens gezorgd hebt ..

R.O.afc duitsland2

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op