AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC'34 O.14 - USV Elinkwijk O.14; de Kampioenswedstrijd...

zondag, 14 mei 2017,

In de aanloop van deze belangrijke wedstrijd werd er nog geoefend tegen Reiger Boys ) O.14. Tevens mochten 2 spelers meetrainen met Volendam. Daarnaast is ook de voorbereiding voor het volgende seizoen O.15 begonnen.  Dan komt deze wedstrijd waar het om het kampioenschap gaat en alleen winst dit kan realiseren. Volgt u het allemaal nog?

De uitwedstrijd hadden wij verloren met 3-2 dus wij wisten waar we aan toe waren. De wedstrijd begon en wij begonnen niet scherp. Ondanks dat kregen wij wel kansen middels onze snelle buitenspeler die goed werd gelanceerd. Na ongeveer  5 minuten werd vanuit een goede voorzet onze spits aangespeeld die niet goed uitkwam en een rare val maakte. Hij bleef liggen en liet al snel merken dat het niet goed was. Hij moest helaas uitvallen en onderzoek heeft uitgewezen dat hij zijn arm op 2 plaatsen heeft gebroken. Dit is wrang aangezien hij net was hersteld van een breuk in zijn zelfde arm.

Hierna kregen wij uit een overtreding een vrije trap die door ons prima werd ingeschoten, 1-0! Hierna werd het echt een gevecht en kregen wij nog een hele grote kans op 2-0 maar ipv de keeper te omspelen werd er naast geschoten. Wij gingen rusten met 1-0 en dus zaten wij op een goede koers voor het kampioenschap.

In de rust waren wij het erover eens dat het voetbal niet goed was en dat de tegenstander niet was gekomen om zomaar de 3 punten cadeau te geven.

Na een lekker bakkie begon de 2e helft waarbij het voetbal door ons helaas te vaak werd vergeten…Hierdoor kwam de tegenstander beter in zijn (harde) spel waarbij wij vaker de duels verloren. Maar we hielden stand en de zenuwen werden aangesproken, op- en naast het veld bij de vele supporters. Zaken waarvan wij dachten dat deze niet(?!) zouden voorkomen op- en naast het veld hebben daarbij ook hun negatieve rol gehad maar feit is dat wij, AFC’34, niet onszelf waren. Elinkwijk was de bovenliggende partij en wij wisten elkaar niet meer te vinden. Het werd spannender en spannender. Steeds vaker kwam de tegenstander in onze 16 maar wij hielden stand. Met nog 5 minuten te spelen gebeurde datgene wat wij niet wilden. Een penalty tegen! Deze werd ingeschoten wat de 1-1 betekende. Deze teleurstelling zijn onze jongens helaas niet meer te boven gekomen en werd uiteindelijk de eindstand 1-1. Door deze uitslag zijn wij geen kampioen geworden. Dit is niet leuk maar feit is wel dat wij vandaag niet hebben gebracht wat noodzakelijk om winst te bewerkstelligen. Laat dit een goede les zijn voor de toekomst!

Na de wedstrijd hebben wij nog een mooie bijeenkomst gehad waarbij de trainer(Esta)  en de begeleiding(Peter en Audrey) en ouders werden bedankt voor hun bijdrage om vooral een team verder te bouwen. Niet alleen hebben spelers individueel, maar ook als collectief stappen gemaakt en daar zijn bovengenoemde personen direct en indirect voor verantwoordelijk geweest.

De felicitaties gaan richting ASC Waterwijk, een goed voetballend team (waar wij toch 2x van hebben gewonnen!), maar ook een team dat geen enkele fout maakte tegen de “kleintjes”. Als je bovenaan eindigt dan ben je de beste.

Resteren nog enkele toernooien en natuurlijk de voorbereiding op het volgend seizoen van de O.15.

HUP AFC…………………vierrrrrrrrr-en-dertig!!

Dit is het laatste competitie verslag en ik wil u danken voor uw geduld en uw inzet, maar bovenal uw mooie reacties!

Een sportieve groet,

Wim

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op