AFC-LOGO-OK-1-small 

AFC 34 JO 11-1 tegen Kon HFC JO 11-1 Robonsbosweg, Alkmaar 11-3-2017

zaterdag, 11 maart 2017,

Na de rommelige afgelopen weken rondom de krokusvakantie , bekerweekeinde vorige week, veel toernooien de afgelopen periode, woensdag jl  een twin game wedstrijd op de Toekomst tegen Ajax onder 10 en gisteravond nog een wedstrijd om de  Deen cup tegen Zeeburgia.

Maar dan zaterdagmorgen 09.00 uur stond het team weer fris en fruitig aan de start voor een competitiewedstrijd tegen Koninklijke HFC.  In deze 3e competitie was dit de 2e wedstrijd na de openingswedstrijd tegen Buitenveldert.  

We waren ditmaal ingedeeld op het A veld en zonder coach Max, die verhinderd was, maar met vervanger Arthur ging de ploeg gedreven van start. Mooi verzorgd spel, rustige opbouw vanuit de achterhoede, maar dan toch  twee te korte ballen van Daan, waarvan er één  tot een tegendoelpunt leidde, 0-1.  Dit nog even kort nabesproken met Daan. Wat je  nog steeds veel ziet bij zowel betaald voetbal als bij amateurs is waar een warming up voor bedoeld is.  Een warming up ( het woord zegt het al ) is enerzijds bedoeld om het lichaam , de spieren op te warmen en even het juiste balgevoel te krijgen maar anderzijds ook om de omstandigheden te verkennen. Hoe is het veld , hoe staat de wind, welke schoenen / noppen moet ik aan ( hier kan Dos Santos ook nog wat van leren !) ? Welnu vanochtend hadden we, anders als anders, te maken met een droog veld, meestal komen velden wat vochtig uit de nacht, maar blijkbaar nu niet , met als gevolg een stroef veld wat zeker bij kunstgrasvelden een belangrijke factor is. Tijdens de warming up kan je hier al achter komen en de passing in de wedstrijd daar op aanpassen , dus over de grond  harder inspelen als normaal. Onze spitsen kunnen juist weer loeren op te zacht ingespeelde ballen in hun achterhoede.

Voordeel van een vroege achterstand is dat je nog veel tijd hebt om de stand om te buigen en aldus geschiedde, binnen no time hadden de jongens de stand omgebogen naar een 3-1 voorsprong, ik dacht Giandro , Boyd en Daan van afstand.  Melle voegde daar een doelpunt aan toe uit een scherpe voorzet van Boyd.  Boyd was goed bezig , niet alleen aanvallend maar ook verdedigend goed het veld klein gemaakt en Nils geassisteerd. Opa Ton was ook zeer content met het spel , veel beweging , snelle passing , want winnen vindt ie leuk, maar goed spel hoort er ook bij vindt ie. Nou dan had ie na rust wel in de kantine kunnen blijven. Want zo enthousiast als ie over eerste helft was zo teleurgesteld was ie over de tweede helft, daarover straks meer. Want de doelpuntenhonger van AFC 34 was in de eerste helft nog niet gestild, Melle prikte er nog één bij en ook Ties Jacet kwam op het scorebord. Ook Nils waagde een poging van afstand, helaas geen goal, 7-1 ruststand.

Tja toen de tweede helft , KHFC die zich niet wilde laten afslachten en een tandje bijschakelde  en AFC 34 die niet meer de schwung van de eerste helft kon vinden. De bedoelingen waren wel goed  maar iedereen liep teveel uit positie. Freek kon de ballen moeilijk kwijt omdat de middenvelders en backs te ver stonden , de spitsen gingen op de plek van de buitenspelers staan , de aanvallende middenvelder stond bijna op de lip van de spits.  In vaktermen heet dit een verkeerde veldbezetting. Freek heeft de bal, dan moeten de backs hoog staan , zakt de verdedigende middenvelder uit naar achteren, maken de buitenspelers het veld groot en communiceren spits en aanvallende middenvelders met elkaar wie waar gaat staan of bewegen. Ruimte maken voor elkaar is de basis in voetbal  en zorg dat de man aan de bal minimaal twee afspeelmogelijkheden heeft.

Welnu dat deden we dus allemaal niet in de tweede helft !! Gevolg was dat KHFC  gevaarlijk kon worden terwijl wij elkaar eigenlijk alleen maar in de weg liepen, jammer maar weer leerzaam.

KHFC wist een  tweede en derde  tegentreffer op het scorebord te brengen maar Giandro zorgde er in ieder geval voor dat het in de tweede helft gelijk bleef met ook twee doelpunten waarbij vooral de 9-3 uit een voorzet van Melle een mooie aanval was. Toch wist KHFC de tweede helft als winnaar af te sluiten door de 9-4 te scoren.

We hebben een  AFC 34 gezien vandaag die vanuit de discipline erg goed kan voetballen, zoals er gisteravond tegen Zeeburgia ook al goed vanuit de organisatie werd gespeeld , alleen waren we toen aan de bal te onrustig.  Conclusie : We hoeven echt van niemand bang te zijn !!  Vanuit de organisatie/discipline blijven voetballen , veel strijd/passie leveren ( de bal elke keer snel willen veroveren) en aan de bal , durven voetballen  zowel durven passen als durven acties maken.

We zijn er om beter te worden en dat kan alleen maar als je durft, durft fouten te maken, één keer , twee keer , tien keer , maar uiteindelijk gaat het lukken !!  

De punten zijn binnen, nu 6 punten uit 2 wedstrijden en volgende week uit tegen Foresters.

R.O.

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op