AFC-LOGO-OK-1-small 

Zondagselectie AFC'34 seizoen 2018-2019 krijgt steeds meer vorm (update 16.05)

woensdag, 16 mei 2018,

ALKMAAR - Zoals onlangs bekend is geworden, houdt onze vereniging het eerste zondagelftal overeind. Eerdere berichten dat AFC'34 het zondagvoetbal vaarwel zou zeggen en verder zou gaan met alleen een eerste zaterdagteam, zijn inmiddels door de tijd achterhaalt.

Met een enthousiast nieuw bestuur, met in hun kielzog andere bereidwillige ondersteuners, wordt met man en macht gewerkt aan een representatief eerste zondagteam, dat in de eerste klasse A zijn mannetje weet te staan.

Na het vertrek van hoofdtrainer Jethro Abram en zijn assistent Noureddine Abdelaziz (beiden sv Hoofddorp) zal het elftal een nieuwe technische staf gaan krijgen, Op dit moment wordt daarvoor de laatste puntjes op de i gezet; zo gauw hierover duidelijkheid is, zullen we dit publiceren.

Wat wel inmiddels duidelijk is, is de samenstelling van de selectie. Diverse spelers hebben aangegeven hun sportieve toekomst bij een andere vereniging voort te willen zetten. In dat licht bezien zal AFC'34 nog meer gaan inzetten op het door laten stromen van de eigen jeugdspelers, in combinatie met jonge spelers vanuit de nabije regio die graag bij AFC'34 willen spelen om hun eigen ambities waar te willen maken.

Allereerst kunnen we een aantal spelers melden, die AFC'34 trouw zullen blijven:

IMG 8981
Mike Wesselink

Mike gaat zijn 3e seizoen in bij de senioren en was afgelopen twee seizoenen de 2e keeper achter Joey Wiese. In het lopende seizoen heeft Mike al vaak (en goed) gekeept in het eerste team en heeft daarin laten zien toe te zijn aan een volgende stap: een vaste basisplaats.

IMG 8997
Stan Snijders

Ook Stan Snijders blijft bij AFC'34. De in Jisp woonachtige middenvelder beschikt over een sterk lichaam, waar je niet graag als tegenstander 'tegenaan loopt'. Een krachtmens die het fysieke werk niet schuwt. Hij mag ook graag opkomen en zijn doelpuntje meepakken.

IMG 8978
Joep Hulskes

Verdediger Joep Hulskes heeft in de jeugd bij AFC’34, FC Volendam en FC Dordrecht gespeeld. Voetballend en inzichtelijk sterk en hij laat zich ook verbaal goed horen. Wil komend seizoen streven naar een vaste basisplaats.

IMG 8983
Sercan Yilmaz

Sercan heeft dit seizoen zijn kans in het eerste team dubbel en dwars gepakt. Met zijn geweldige linkerbeen heeft deze middenvelder al menig tegenstander dol gedraaid. Pakt ook regelmatig zijn doelpunten mee. Sercan heeft daarnaast een prima vrije trap in de benen, waarbij hij de bal neerlegt waar ie wil. Kortom: AFC'34 is blij dat hij de clubkleuren trouw blijft!

Naast deze bekende gezichten komen er dus ook spelers door uit de eigen jeugdopleiding.

Jerry van Sluis
Jerry is een jongen van de club. Speelt al sinds de F-pupillen bij AFC’34 en heeft na de winterstop al geregeld gespeeld in zondag 1. Jerry is vooral heel goed in het lezen van een wedstrijd en sterk in de lucht. Hij zal dus zijn debuut gaan maken bij de senioren.

Milan Koenders
Ook Milan Koenders heeft, voor de winterstop, al regelmatig met het eerste team meegedaan. Hij is een groot talent uit de eigen jeugd. Kan zowel rechtsback als centraal uit de voeten.

Dejhanillio Cristina
Eveneens vanuit de eigen jeugd is Dejhanillio Cristina afkomstig. 'Dej' is een snelle, felle rechtsback, die op wilskracht en mentaliteit zich goed staande houd op divisie-niveau in de jeugd. Heeft dit jaar al gedebuteerd in zondag 1.

Martijn Riemersma
Martijn speelt nu drie jaar bij AFC’34 in de jeugd; daarvoor speelde hij bij Purmersteijn. Martijn is een geboren winnaar. Jaagt overal af, heeft een grote longinhoud en speelt graag box-to-box. Kan zowel verdedigend als aanvallend goed koppen. Heeft al gedebuteerd in zondag 1.

Boris Zanoli
Boris kan op beide buitenkanten spelen en is een sterspeler in de dop. Speelde in de jeugd van AZ en bij terugkomst speelde hij altijd een lichting hoger. Debuteerde als B-junior al in zondag 1. Boris is snel, scoort makkelijk en creëert veel!

Naast deze eigen jeugdspelers komen er ook wat versterkingen van buitenaf, al zijn dit regelmatig spelers die in het verleden al bij onze vereniging hebben gespeeld.

Danny Visser
Doelman Danny Visser in de jeugd van AFC Amsterdam (1e divisie) gespeeld t.m. de O19. In de senioren was hij actief bij EDO en ADO’20. Het afgelopen seizoen was Danny geblesseerd geweest. Wil het op niveau spelen weer oppakken in een nieuwe omgeving en zijn niveau van AFC-periode weer halen.

Madjerno Baal
Madjerno heeft in de jeugd van Purmersteijn en EDO gespeeld. Sterke centrale verdediger, die ook goed is in de lucht. Zijn periode bij sv Hillegom heeft hem niet gebracht wat hij ervan verwacht had en wil bij AFC'34 weer het goede gevoel terugkrijgen. Hij gaat zijn 3e jaar bij de senioren in.

Tom Groot
Tom keert na twee jaar Zeevogels 1 terug bij AFC’34, waar hij in de jeugd een belangrijke speler was. Hij speelde eigenlijk altijd een lichting hoger dan zijn eigen leeftijd. Tom is een voetballende middenvelder (8) met een groot loopvermogen. Tom kan ook als vrije verdediger spelen indien dit nodig is.

Sebastiaan Ntim
Sebastiaan heeft in de A1 bij AFC’34 gespeeld en ging hierna naar Purmersteijn. Was daar vast onderdeel van zondag 1, maar maakt onregelmatig minuten. Sebastiaan is snel, sterk en heeft een functionele techniek. Zit winnaarsmentaliteit in. Moet eerder afgeremd worden in het meeverdedigen. Een uitdagende aanwinst voor AFC'34!

Update 06.05:

Maxenzo Pinas
Maxenzo is een fysiek sterke en hard werkende spits, met een winnaarsmentalitiet, die in de jeugd van AFC Amsterdam en EDO heeft gespeeld. Na een jaar bij EDO in zondag 1 vertrok hij met zijn trainer naar United/DAVO in Haarlem. Maxenzo kiest met AFC’34 nu bewust weer voor een club op een hoger niveau. 

Yassir Ben Salah
Yassir is een creatieve middenvelder met scorend vermogen die in staat is met zijn technische kwaliteiten mede spelers vrij te spelen. Yassir heeft in de jeugd van FC Utrecht en AFC Amsterdam gespeeld. In de senioren bij Purmersteijn lukte het Yassir, door een blessure, niet om gelijk door te breken. Via Zaanlandia heeft hij nu weer de stap naar de 1e klasse maakt!

Update 07.05:
We kunnen ook nieuws melden over de begeleidingsstaf van AFC'34 zondag 1. Zeg je AFC'34, dan zeg je ondertussen ook Peter Berding (70). Sinds jaar en dag verzorgt Peter alle materiële zaken rondom het eerste elftal. Shirts, trainingspakken, hesjes, ballen, drankjes; het ontbreekt de spelers aan niets. Als er ook maar een broekje of kous niet volledig retour komt richting de wasmachine, heb je aan Peter een kwade. Top! Peter is al tientallen jaren betrokken bij AFC'34 en heeft dus ook al veel trainers en spelers voorbij zien komen. We gokken dat hij daar ondertussen een boek over kan schrijven, tesamen met zijn tweede passie: Liverpool FC.
Peter knoopt er dus wederom een jaartje aan vast en hopelijk mag AFC'34 nog meerdere seizoenen gebruik maken van zijn gouden diensten.

IMG 9010
Peter Berding

Naast Peter heeft ook verzorger Jaap van der Maale aangegeven nog een jaar extra bij AFC'34 werkzaam te zijn. Wel hierbij aangegeven dat Jaap graag het stokje wil overdragen, op het moment dat een opvolger zich aandient. Zo heeft Jaap al eerder kenbaar gemaakt naar zaterdagclub Jong Holland te vertrekken, waar hij met vele oude bekenden nog een paar mooie jaren wil beleven.

AFC'34 is voor Jaap echter ook een mooie periode; ook bij hem zijn we de tel kwijtgeraakt, maar het betreft ook hier vele jaren van gouden arbeid rondom het eerste elftal. Natuurlijk, de handjes van Jaap tijdens massages en behandelingen zijn sowieso van enorme waarde, evenals de waterzak+spons tijdens de wedstrijden. Daarnaast is Jaap echter een klankbord van de spelersgroep geworden en heeft hij hierin echt een verbindingsfunctie tussen de spelersgroep en technische staf opgebouwd. Tenslotte, niet onbelangrijk, is Jaap een kenner van het regionale (en ver daarbuiten!) amateurvoetbal. De rechtsbuiten van Zeevogels, de keeper van Reiger Boys, die diepgaande middenvelder van HSV: hij kent ze allemaal! Voor het 'praatje langs de lijn' is Jaap dus ook een unieke persoonlijkheid.

Het zal dus voor hem zijn laatste seizoen worden bij AFC'34, dus sowieso nu al een historisch seizoen, mede door de samenwerking met zijn goede vriend Job Dragtsma.

IMG 9005
Jaap van der Maale

Een niet te onderschatten rol binnen het begeleidingsteam is die van assistent-scheidsrechter. In simpeler Nederlands: de vlagger. Bij AFC'34 vlagt Kees van Bemmel al menig jaar en doet dat met ijzeren discipline en vakmanschap. Natuurlijk, op sommige wedstrijddagen heeft hij een 'makkie' als de KNVB een arbitraal trio heeft aangesteld, maar toch: iedere zondag staat bij Kees te boek als vlagger van het eerste zondagteam. Het kunstje doet hij overigens 2x per weekeind, want op zaterdag staat hij bij zijn oude liefde Jong Holland langs de kalklijn te rennen. Kortom: een man met passie voor zijn werk en de uitdrukking 'een goede grens is punten waard' is vast op Kees van toepassing.

IMG 9009
Kees van Bemmel

Update 10.05:
Hij behoeft weinig introductie: Brian-Paul Tesselaar. De linksbenige flankspeler heeft besloten om weer terug te keren naar AFC'34. Dat is inmiddels zijn tweede terugkeer naar onze club. De 28-jarige Brian-Paul Tesselaar ging vorig seizoen naar tweedeklasser Alkmaarsche Boys, nadat hij de periode daarvoor twee seizoenen AFC'34 achter de rug had. Die periode stond overigens in het teken van zijn herstel van een zware beenoperatie. De flegmatieke Tesselaar heeft in het verleden de toppen van het amateurvoetbal beklommen via o.a. Hollandia (2 jaar) en ADO'20 (2 jaar). Daarvoor speelde hij dus jarenlang voor onze club. Na diverse jeugdselecties maakte hij onder Jaap Schilder zijn debuut in onze hoofdmacht. Gezien zijn leeftijd zorgt hij voor de broodnodige routine in de nieuwe jonge selectie van AFC'34. Welcome back, BP !

Afbeeldingsresultaat voor brian paul tesselaar
Brian-Paul Tesselaar, hier in actie tegen JOS Watergraafsmeer tijdens
zijn eerste periode bij AFC'34.

Update 16.05:
We kunnen ook melding maken van de komst van de 21-jarige aanvallende middenvelder Brent Braaksma. In de jeugd heeft Brent reeds bij AFC'34 gespeeld, tot aan de A-junioren. Daarna maakte hij de overstap naar AFC Amsterdam en in de senioren speelde hij enkele seizoenen in de A-selectie van DEM. Hij is een doelgerichte speler die bij zijn oude club zich weer verder wil ontwikkelen.

IMG 20180516 WA0006
Brent Braaksma (rechts)

Het raamwerk voor komend seizoen krijgt dus duidelijk een gezicht. Mocht er meer bekend worden over eventuele nieuwkomers dan zullen we dit melden.

Jim Sligting
technische zaken AFC'34 1

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op