AFC-LOGO-OK-1-small 

Beker: AFC'34 1 reist opnieuw naar Volendam, maar nu tegen RKAV Volendam (zat.) 2

vrijdag, 06 oktober 2017,

ZEIST - Woensdag 4 oktober jl. heeft op het bondsburo in Zeist de loting plaatsgevonden van de 1e knock-outronde van het regionale bekertoernooi West 1. In totaal kwamen er 71 wedstrijden uit de koker gerold, waarbij AFC'34 1 werd gekoppeld aan RKAV Volendam (zat.) 2.

Zo kan het dus gebeuren dat de ploeg van trainer Jethro Abram 2x in korte tijd naar het dorp aan de rand van het IJsselmeer mag afreizen. In de poulefase was onze ploeg namelijk al gekoppeld aan de zaterdag-eersteklasser RKAV Volendam 1. De wedstrijd aldaar, die geen waarde meer had doordat beide teams al de volgende ronde hadden bereikt, werd door AFC'34 met 3-2 gewonnen. De andere twee teams, te weten Spartanen 1 en ZOB 1, werden toen uitgeschakeld.

Het tweede team van Volendam overleefde de poulefase op overtuigende wijze. Het pakte 9 punten door zowel RCZ 1, Wieringermeer 1 en Opperdoes 1 met ruime cijfers te verslaan. De doelcijfers, 15-1, zijn ongekend voor een tweede team te midden van standaard-elftallen. In de competitie, de reserve-hoofdklasse, is de ploeg van trainer Jack Klepper goed begonnen. Na een gelijkspel tegen Huizen 2 werd overtuigend gewonnen van Ajax 2 (5-1).

Dat het een sterk elftal is, blijkt ook uit het feit dat Volendam 2 de regerend bekerhouder is van de reserve-teams. Eind vorig seizoen werd ODIN'59 2 in de finale met 2-1 geklopt. Hoewel AFC'34 1 natuurlijk favoriet is in de onderlinge bekerwedstrijd, zal onderschatting zeker gaan leiden tot een moeizame wedstrijd. Laat Volendammers niet teveel voetballen, want met hun technische vermogen weten ze je het heel snel moeilijk te maken. Enkele jaren geleden verloor AFC'34 1 in de knock-outfase van het zondag-team van Volendam. De vierdeklasser (!) won toen in Alkmaar na strafschoppen. Ik bedoel maar!

De wedstrijd RKAV Volendam 2 - AFC'34 1 staat gepland voor dinsdagavond 24 oktober, aanvang 20.00 uur.

Voor de complete loting van West 1, klik hier:https://www.knvb.nl/nieuws/districtsnieuws/district-west-i/39324/justin-kluivert-verricht-loting-eerste-knock-outronde

Gerard Klaver

https://www.groot-waterland.nl/wp-content/uploads/2017/05/beker-rkav-volendam-zaterdag-2.jpg

Sportpark

Secretariaat

Volg ons ook op